Foto: Shutterstock
Sieviete vaicā seksologam – 'vai desmit gadu ilgušas seksuālās attiecības, kad vismaz pāris reižu mēnesī bijis anālais sekss, var izprovocēt hemoroīdu rašanos'?
Pirmkārt, ja ir hemoroīdi, veikt anālo seksu ir neiespējami. Otrkārt, jāsaprot, kas domāts, sakot - anālais sekss. No stimulācijas ar pirkstu vai lodīšu izmantošanas nekādām izmaiņām nevajadzētu rasties.

Ja ir vēlme pēc seksa, kura laikā tiek ievadīts dzimumloceklis, tad noteikti iesaku būt saudzīgiem, lēniem un ievērot higiēnu. Vīrietis var lietot prezervatīvu ar lubrikantu uz ūdens bāzes, bet sieviete - eļļas, ziedes. Kā labu variantu nosaukšu Dobeles ražoto roku krēmu ar smiltsērkšķiem, ko ar labām sekmēm var lietot arī vaginālā seksa laikā. Lieliski, ja pirms akta veikta klizma, kas nodrošina tīrību un ir arī estētisks faktors.

Atšķirībā no vagīnas muskuļiem, kas iecerēti lielākām slodzēm, anālās atveres audi ir trauslāki. Saprātīgi būtu vērsties pie proktologa kaut mazāko sūdzību gadījumā. Tomēr, ja anālais sekss nav trīs reizes dienā un septiņas dienas nedēļā, kā arī ievērojot ieteikumus, problēmām nevajadzētu rasties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!