Jautājums: Baznīca māca, ka sekss paredzēts tikai bērnu radīšanai. Ja ievēro baušļus, iznāk, ka sekss negrēkojot iespējams tikai reizes trīs četras mūžā.


Arturs Šulcs

,
seksologs un pārmaiņu treneris

Kristīgā baznīca ir sistēma, kas vērsta uz sociālu struktūru radīšanu. No vienas puses tādi uzstādījumi it kā aizstāv heteroseksuālās attiecības, bet no otras puses - neviens cilvēks negrib parakstīties uz seksu trīs, četras reizes mūžā. Ir teiciens - aizsprosto strautiņu un dabūsi plūdus. Apspiežot dabiskās tieksmes, tās agrāk vai vēlāk izlaužas kādās perversās izpausmēs. Lai atceramies pedofilijas gadījumus baznīcas aprindās, ko veica celibātam (atturēšanās no seksuāliem kontaktiem) pakļautie baznīcas kalpi.

Dievs radījis cilvēku kā seksuālu būtni, un jebkuras likuma akceptētas, savstarpēji prieku radošas seksuālas izpausmes ir svētas un godina Dievu. Tās veicina prieku, apmierinājumu un pašapziņu. Austrumu reliģijās pazīstama tāda prakse.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!