Foto: Publicitātes foto

Jautājums: Kādas izsargāšanās metodes, jūsuprāt, ir vislabākās partneru garīgajai un fiziskajai veselībai. Kāpēc?


Arturs Šulcs
, seksologs un pārmaiņu treneris

Atbilde: "To neklātienē pateikt nevar, jo jāaplūko pāra mērķi, attiecību raksturs un īpatnības. Nav universālās tabletes. Katram seksuālās uzvedības modelim ir savas izsargāšanās metodes. Ja sekss ir biežs un regulārs, tad vislabāk noderēs spirāles vai hormonālās tabletes. Ja reti, ieteiktu prezervatīvus vai barjermetodes (piemēram, maksts lodītes).

Ja cilvēki vēlas, viņi var lietot dabas preparātus, ko gan neatzīst tradicionālā medicīna. Ir arī drošo un nedrošo dienu prognozēšanas kalendārs, daži pāri izvēlas tieši to. Konkrētās problēmas visbiežāk risina ar ginekologa palīdzību, te gan jāatceras un jārēķinās, ka tas būs arī zāļu firmu mārketings. Cilvēkam jāievēro ne tikai ārsta rekomendācijas, bet arī veselais saprāts."  

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!