Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Man ir ļoti liela problēma seksā - es nevaru sasniegt orgasmu bez puiša mēles palīdzības. Es tiešām esmu mēģinājusi daudz ko, bet bez panākumiem. Gribas tā, lai vienkārši būtu tā saucamais vaginālais sekss bez tā visa. Es tiešām nezinu, ko man darīt. Man jau apnicis puisim to visu jautāt un paskaidrot, kāpēc nevaru orgasmu sasniegt vienkārši mīlējoties. Dodiet man padomu!

Atbild seksoloģe, seksopatoloģe, neiroloģe Dr. med. Ināra Roja (konsultācijas Rīgā, Bruņinieku ielā 5, Rīgas 1. slimnīcas poliklīnikā. Pieteikšanās pa e-pastu: inararoja@navigator.lv vai telefonu: 29822588):

Atbilde: Katrai sievietei, tāpat kā vīrietim  ir ļoti individuāls "pirmo orgasma un seksuālās baudas izjūtu piedzīvojums/pārdzīvojums". Piemēram, meitene savu pirmo dzimumaktu laikā varēja ciest no stiprām sāpēm, spazmiem,  fiziskas un emocionālas nepatikas. Mīlošs vīrietis tādās situācijās cenšas partneri apmierināt citādāk: glāstot, pielietojot mēli, proti - sagādājot mīļotai neaizmirstamu baudu  -  ar orālās erotikas paņēmieniem. Šo labsajūtu un veidu, kādā orgasms tika sasniegts, fiksē meitenes galvas smadzeņu seksuālo emociju centri, liekot viņa turpmāk  vēlēties un atkārtot to pašu - vēl un vēl...

Var gadīties,ka sieviete pirmo orgasmu izjutusi felācijas laikā, proti - tad, kad ar lūpām, mēli kairināja sava partnera dzimumlocekli, un šī mīlas tehnika viņai bija sagādājusi baudu. Bieži tāda sieviete pēc tam ļoti vēlas, lai arī viņai  partneris - pielieto kunilingu: proti - kairina viņas ārējos dzimumorgānus ar mēli, lūpam, "sūc klitoru" u.tml. Iespējams, ka sieviete ir biseksuāla, proti - ir piedzīvojusi saldkaisli komunikācijā ar otru sievieti: kad mīlas partnere ar mēli un lūpām ir kairinājusi viņas dzimumorgānus. Tas nozīmē, ka komunikācijā ar vīrieti - tāda tipa sieviete  stiprāko orgasmu gūst -  vienīgi orālās erotikas laikā.

Es ieteiktu konkrētajam pārim tomēr atnākt uz konsultāciju pie seksologa, seksopatologa, lai varētu precīzāk izrunāt ļoti intīmās seksuālās dzīves problēmas un kopīgi rast veselīgu risinājumu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!