Mūsdienās cilvēki nemēdz uzturēties laulības ostā pārāk ilgi. Iekuģo, pagrozās un prom ir. Turklāt vienreiz, otrreiz, trešo reizi un varbūt vēl kādu reizīti. Laulību šķiršanai ir dažādi iemesli. Taču lielākoties iemesli ir vairāk vai mazāk vieni un tie paši. Portāls ”Delfi” no dažādiem interneta resursiem apkopojis septiņus populārākos iemeslus, kāpēc laulātie izlemt doties katrs uz savu pusi.

1. Kādam no laulātajiem netīk otra nodarbošanās


Foto: Shutterstock

Protams, kad ir jāprecas, tad visai maz tiek domāts par otra cilvēka nodarbošanos. Taču ar laiku viss var mainīties, arī cilvēka profesionālās intereses. Nereti izveidojas situācija, kad viens nevar ciest otra nodarbošanos, un tas ir nopietns pamats laulības pamatu sašķelšanai. Klasisks piemērs - darbs militārajās struktūrās, arī darbs bārā vai striptīzklubā.


2. Viens no pāra vēlas bērnus, bet otrs – nē


Foto: Publicitātes foto

Šāda situācija sastopama ļoti bieži. Vienam no pāra šķiet, ka ir īstais laiks kļūt par vecākiem un abām pusēm būtu jābūt šādam solim pilnīgi gatavām. Taču vienam no iesaistītajiem liekas pilnīgi otrādi. Ja šāds stāvoklis ieilgst - šķiršanās ir gandrīz neizbēgama. Šie cilvēki vienkārši nespēj vienoties, un pārim jāiet katram savs ceļš.


3. Viens no pāra pārāk aizrāvies ar kādu reliģiju vai reliģijas meklējumiem


Foto: Publicitātes foto

Dzīvē mēdz gadīties situācijas, kad viens no laulātajiem ir ārkārtīgi ticīgs cilvēks un vēlas dzīvot atbilstoši šai pārliecībai, taču otrs tāds nemaz nav. Pēc būtības šie cilvēki ir kā pretpoli, taču viens no pāra cītīgi vēlas pieskaņot otru savam dzīves un pasaules uztveres modelim. Sevišķi šāda situācija iespējama, ja cilvēki ilgākā kopdzīves laikā spēcīgi izmainās, taču izmaiņas nenotiek vienā virzienā. Šis ir gadījums, kad vajadzētu pieņemt otru pusi tādu, kāda tā ir, un nemēģināt uztiept savus reliģiskos uzskatus. Katram ir tiesības ticēt tam, kam viņš vēlas ticēt.


4. Viens no laulātajiem slēpj naudu


Foto: stock.xchng

Tas ir netikums, kas var piemist kā vīriešiem, tā sievietēm. Šie cilvēki nav godīgi viens pret otru ģimenes finanšu lietās. Nereti šāda nauda tiek slēpta tieši iespējamās šķiršanās gadījumam nākotnē, kas otru laulāto var pamatīgi saniknot.


5. Ieilgušas naudas grūtības


Foto: DELFI

Naudas grūtībām un ar to saistītajām problēmām ir ļoti liela ietekme uz laulības stabilitāti. Kašķi par naudu, tās sadali, pienākumiem un maksājumiem var novest kapā pat šķietami citādi stabilu vīrieša un sievietes savienību. No katras situācijas esot izeja, ja vien pāris spēj par problēmām runāt, taču tieši naudas jautājumi apspriešana bieži padodas ar grūtībām.


6. Laulībā nav seksa


Foto: Shutterstock

Bez kopīgas puķu apliešanas vai autoriepu nomaiņas vara iztikt. Taču sekss ir neiztrūkstoša cilvēku attiecību sastāvdaļa, un doma par to, ka šo pozīciju kaut kādu iemeslu dēļ varētu izlaist no svarīgo lietu saraksta, ir diezgan taisns ceļš uz laulību šķiršanas tiesas sēdi. Ja laulības dzīvē iztrūkst sekss, pārim ar steigu būtu jādomā kādi pasākumi būtu jāveic guļamistabā ar steigu. Sekss attiecībām un arī veselībai ir vienkārši nepieciešams.


7. Krāpšana


Foto: Shutterstock

Krāpšana var nogalināt jebkuras attiecības. Nu kurš gan vēlas būt kopā ar cilvēku, kas nav pret tevi godīgs? Te saduras divi pretēji viedokli - ”tas, kas piekrāpis vienreiz, krāps arī turpmāk". Un otrs - ”cilvēks ir spējīgs mainīties, taču tikai tad, ja pats to vēlas".

Nu? Ir kādi laulāties gribētāji palikuši?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!