Foto: PantherMedia/Scanpix
Plaši izplatīts un labi iegaumēts ir uzskats, ka seksa laikā cilvēks patērē 500 vai pat vairāk kalorijas, tāpēc mīlētāji var izlaist sporta zāles apmeklējumu vai vakarā saēsties saldumus. Jaunākie pētījumi šo patīkamo mītu apgāž.

Kā vēsta izdevums "The Daily Mail", Alabamas universitātes zinātnieks Deivids Elisons savā jaunākajā darbā pierādījis, ka dzimumakta laikā tiek sadedzināta tikai nieka 21 kalorija.

Šis rādītājs iegūts, ņemot vērā, ka vidējais dzimumakta ilgums ir sešas minūtes. Ja to pārrēķina kaloriju patēriņā, iznāk, ka sekss drīzāk pielīdzināms rāmai pastaigai, nevis nodarbībai sporta zālē.

Elisons arī konstatējis, ka sporta nodarbības skolā nav tik efektīvas, kā uzskatīts agrāk - sporta stundu intensitāte un ilgums nav pietiekami, lai nodrošinātu vajadzīgo slodzi.

Ja vēl pievienojas nepareizs ēšanas režīms, jaunieši itin viegli var iedzīvoties liekajā svarā, uzsver speciālists.

Vēl viens izaicinošs zinātnieka apgalvojums noliedz pašreizējos uzskatus, ka strauja svara samazināšana nav vēlama un parasti tik ambiciozi plāni lemti neveiksmei.

Viņaprāt, daļai cilvēku jāuzstāda maksimāli augsti mērķi svara zaudēšanā, lai viņi sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus un šķirtos no vēlamā lieko kilogramu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!