Foto: PantherMedia/Scanpix
Sekretāre, striptīza dejotāja vai medmāsiņa - kādas tad ir seksīgākās sieviešu profesijas vīriešu acīs? Izrādās, katrā reģionā gaume atšķiras.

Kā vēsta resurss "woman.ru", Krievijas vīrieši par seksīgāko sievietes profesiju vienkārši un nepārprotami atzinuši striptīza dejotāju, toties eiropiešus stieņa virtuozes vairs tik ļoti nesaista.

Aptaujā, kurā noskaidrotas seksīgākās sieviešu profesijas, piedalījās 30 000 vīriešu no visas Eiropas.

Stiprais dzimums, līdzīgi kā sievietes, par seksīgu pretējā dzimuma tēla atribūtu uzskata uniformu, bet pievilcīgas šķiet arī fitnesa instruktores un citas profesionāles.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, pirmās četras vietas seksīgāko sieviešu profesiju topā ieņem tieši dāmas uniformā: ārstes, stjuartes, oficiantes un mājkalpotājas.

Vīriešu izvēli, šķiet, vismaz daļēji nosaka filmās un seriālos redzētais, kur, kā likums, glītas un jaunas aktrisītes atveido šo profesiju pārstāves.

Turklāt ārstes, stjuartes, oficiantes un mājkalpotājas darbs ir saistīts ar pakalpojumu sniegšanas sfēru, kas arī izskaidro to popularitāti. Vīrieši, lai cik lietišķi un spēcīgi viņi ir darbā, mājās un neformālā atmosfērā tāpat ir lieli puikas.

Viņiem pastāvīgi vajadzīga uzmanība, rūpes un apčubināšana. To visu saņemot, viņu ego atplaukst un jūtas lieliski. Ar cilvēku apkalpošanu saistītās profesijas sola komfortu un pilnīgu relaksāciju bez īpašas piepūles, tāpēc arī tik ļoti piesaista vīriešus.

Piekto vietu topā iekarojušas augstākā līmeņa vadītājas. Izvēli vīrieši pamato ar to, ka šādas dāmas parasti ir aktīvas, skaidri zina, ko grib, ir veiksmīgas un pārliecinātas par sevi.

Lai gan valdonīgas sievietes vīriešus reizēm atbaida, tai pašā laikā spēcīgas un sevi realizējušas būtnes iekarošana šķiet varens sasniegums, kas glaimo vīrieša pašapziņai.

Sekretāres reitingā ieņem tikai sesto vietu, kas gan neesot pārsteidzoši, jo šīs atbildīgās profesijas reputāciju jau sen sabojājušas bezkaunīgas anekdotes un joki. Arī kinematogrāfs bez žēlastības ekspluatē vadītāja seksīgās palīdzes tēlu.

Seksīgāko sieviešu profesiju topa septīto vietu ieņem fitnesa instruktores un treneres. Šīs sievietes vienmēr lieliski izskatās, labi pārzina savu ķermeni, prot to likt lietā, ir fiziski aktīvas un izturīgas - šādu īpašību apvienojums nevar nepiesaistīt vīriešus.

Astotajā pozīcijā ir sabiedriskās, pašpārliecinātās un saskarsmē ar dažādiem cilvēkiem prasmīgās žurnālistes.

Modeles pārsteidzošā kārtā palikušas uz priekšpēdējā pakāpiena, bet pirmo desmitnieku noslēdz skolotājas.

Skaidrs, kāpēc vīriešiem patīk žurnālistes - viņas ir ļoti sabiedriskas, enerģiskas un interesantas sarunu biedrenes. Arī ar modelēm pārsteigumu nav, jo vīrieši taču vispirms mīl ar acīm, tāpēc skaistās, garās un slaidās meitenes nevar viņus nesaistīt.

Pārsteigumu sagādāja skolotāju iekļūšana seksīgāko profesiju topā - acīmredzot, te sava nozīme ir bērnības atmiņām un sākumskolai. Jaunāko klašu audzēkņiem bieži iepatīkas jaunas skolotājas vai praktikantes, kas vēlāk dzīvē sevi atgādina ar erotiskām fantāzijām par skolotājām.

Iespējams, striptīza dejotājas, telefonseksa darbinieces un viņām līdzīgās arī būtu iekļuvušas reitingā, ja vien tā veidotāji nebūtu šo profesiju pārstāves izslēguši no balsojuma - jo būt seksīgām esot viņu darba pienākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!