Foto: PantherMedia/Scanpix
Pats vienkāršākais veids, kā atbrīvoties no liekā svara, ir ļauties romantiskam sānsolim, apgalvo Birmingemas universitātes profesors Kreigs Džeksons.

Kā vēsta izdevums "The Daily Mail", pētījumā piedalījās 3000 cilvēku, un svaru, pateicoties partnera krāpšanai, zaudēja nedaudz vairāk nekā 50 procenti vīriešu un 62 procenti sieviešu. Vīrieši vidēji zaudēja 2,7 kilogramus svara, bet sievietes - 4,5 kilogramus.

Pēc profesora domām, pats krāpšanas fakts iedarbojas kā stresa faktors - nākas melot, bēguļot un slēpties.

Stresa dēļ aktīvi izstrādājas adrenalīns un kortizols, kas paātrina sirds darbību, asinsspiedienu un serotonīna līmeni asinīs, kopumā ļaujot sadedzināt vairāk kaloriju.

Turklāt neuzticīgajam partnerim kļūst mazāk brīvā laika - tiek izlaistas maltītes, cilvēks pastāvīgi kaut kur steidzas. Tāpat parādās vēlme labāk izskatīties jaunā partnera acīs, un tam netiek taupīti pūliņi.

Nav noslēpums, ka ilgā laulībā intīmās attiecības kļūst retākas. Savukārt dzimumaktivitātes pieaugums, lai arī ārlaulības sakarā, palielina fiziskās slodzes līmeni un rosina hormonālas izmaiņas.

Kā atzīst profesors, viena dzimumakta laikā tiek sadedzināts no 100 līdz 300 kalorijām. Regulārs sekss nāk par labu arī sirds veselībai.

No otras puses, Florences universitātes pētnieki argumentē, ka krāpšana precētiem vīriešiem paaugstina infarkta risku. Nav izslēgts, ka to veicina depresija un neapmierinātība ar ģimenes dzīvi. Toties laimīgas attiecības, tieši pretēji, veselību nostiprina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!