Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka romantikas lielākie kaitnieki nereti var būt arī gluži nemanāmi ieradumi, kas piemīt vienam vai otram attiecību dalībniekam. Tomēr izdevums "MSN Living" ir apkopojis vēl pāris lietu, kas, piedzīvotas ilgtermiņā, var radīt plaisu pāra savstarpējās attiecībās.

Mājsaimniecības pienākumi

Brīdī, kad ar savu mīļoto vīrieti strīdies par to, kuram šoreiz būtu jāmazgā trauki, konflikts patiesībā notiek starp jūsu personībām, liecinot par atšķirīgo dzīves uztveri.

Kā informē psihoterapeiti, pastāv aptuveni sešpadsmit personības tipu, un tikai puse no tiem ir orientēti uz organizēšanu, konkrētas uzdevumu struktūras plānošanu un kārtību.

Protams, valda uzskats, ka pretpoli pievelkas, tomēr, regulāri piedzīvojot situācijas, kurās viens no attiecību dalībniekiem jūtas nekomfortabli nekārtīgās vides dēļ, savukārt otram doma par putekļu noslaucīšanu neienāk pat prātā, attiecībās pamazām var izveidoties savstarpējais aizvainojums.

Lai no tā izvairītos, ir svarīgi pārrunāt lietas, kas katrai pāra pusei ir nepieņemamas, un censties rast tām kompromisu, kas ietver arī mājsaimniecības pienākumu sadalīšanu.

Regulāra restorāna izvēlēšanās

Atsevišķiem cilvēkiem, šķiet, ir talants restorānu, filmu, kā arī apmeklēšanas vērtu pasākumu izvēlē, un šī īpašība sagādā prieku arī viņu otrajām pusītēm. Tomēr brīdī, kad viena attiecību dalībnieka izvēle brīvā laika pavadīšanas iespējās kļūst dominējošā, zūd ne tikai savstarpējā saikne, bet arī kopīgi pavadītā laika kvalitāte, kas laika gaitā pārvēršas vienpusējā kontrolē.

Brīvā laika pavadīšana vienatnē

Nerēķinoties ar savas otrās pusītes iespējām un vēlmēm brīvo brīžu pavadīšanā, jūsu starpā pamazām izveidosies distance, ko veicinās atšķirīgu interešu un domubiedru izvēle.

Tāpēc pirms ieplāno piektdienas vakaru pavadīt ar savām draudzenēm, noskaidro, vai tavs mīļotais nav iecerējis romantisku vakaru divatā!

Nozīmīgu datumu aizmiršana

Tas, cik nozīmīgi cilvēkam šķiet gadadienu, dzimšanas dienu un citu īpašu notikumu datumi, atkarīgs no viņa audzināšanas. Ja bērns jau kopš mazotnes ir pieradis pie ievērības cienīgām jubileju un citu svētku svinībām, visticamāk, šāda attieksme pret nozīmīgiem datumiem viņam saglabāsies arī pieaugot.

Gadījumā, ja jūsu starpā valda atšķirīgi uzskati par dažādu svētku atzīmēšanu, ieviešat kopīgu kalendāru, kurā izcelti svarīgie datumi, kā arī vienojaties par to, ko no tiem sagaidāt!

Nesasveicināšanās un neatsveicināšanās

Arī šis faktors ir cieši saistīts ar vecāku sniegto pieredzi un dzīves uzskatiem. Tādējādi tiek pārņemts līdzīgs rīcības modelis, kas pāra starpā var atšķirties, attiecīgi radot aizvainojumu kādam no attiecību dalībniekiem. Ņem vērā, ka sveicienu sniegšana un atņemšana liecina par savstarpējo cieņu, kā arī pieķeršanos!

Nekontaktēšanās dienas garumā

Cilvēku starpā valda atšķirīgas vēlmes pēc komunikācijas un tuvības, tomēr sazināšanās trūkums var izraisīt pāra attālināšanos. Lai no tā izvairītos, noskaidro, kādi ir tava partnera uzskati par sasvstarpējās komunikācijas nepieciešamību un veidiem, kā arī ņem vērā viņa ikdienas grafiku, kurā, iespējams, nemaz neatliek laika romantiskām telefona sarunām!

Sarkasms

Iespējams, tu domā, ka nenopietni domātie jociņi vai ironizēšana par tavai otrajai pusītei nozīmīgām lietām jūsu attiecībām ļaunumu nenodara, tomēr situācija var izrādīties citāda.

Ne velti ir radies teiciens, ka katrā jokā ir daļa taisnības, tāpēc nākamreiz apdomā, vai tavi joki ir dotajai situācijai piemēroti! Tāpat ņem vērā, ka jums katram var piemist citāda veida humora izjūta un tavi joki var tikt uztverti kā apvainojums, pret ko jāaizstāvas!

Sociālie mediji

Sociālajos medijos publicētā informācija atkarīga no tā, cik introverta vai ekstraverta ir personība, un nereti atsevišķu privātās dzīves detaļu publiskošana var radīt nepatiku vienā no attiecību dalībniekiem.

Lai no tā izvairītos, pirms romantisko vakariņu fotogrāfijas publicēšanas sociālajos tīklos, painteresējies, kāda ir tava partnera attieksme prêt šo mūsdienu tendenci!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!