Foto: Tomo Sakalausko nuotr.

Lietuvas kūrortpilsētas Palangas galvas otrdien nolēmušas no 10. jūlija palielināt tūristu nodevu līdz diviem eiro, vēsta Lietuvas medijs "LRT". Šobrīd atpūtniekiem jāmaksā viens eiro.

Palangas apmeklētāju skaits aizvien palielinās, tāpat aug arī nepieciešamība piesaistīt papildu līdzekļus turpmākajai pilsētas attīstībai. Paredzams, ka nākotnē kūrorta nodeva varētu vēl pieaugt, šonedēļ apstiprinātais palielinājums ļaušot vēl kādu laiku nemainīt cenu, kā arī došot atpūtniekiem pierast pie jaunās situācijas, cer Palangas pilsētvara.

Tāpat pilsētas galvas ir pārliecinātas, ka pie nepieciešamības palielināt kūrorta nodevu daļēji vainojama ēnu ekonomika privāto naktsmītņu sektorā, ko praktiski nevarot izkontrolēt.

Palanga izskata arī citu iespēju, kā nākotnē papildināt pilsētas budžetu, – nodevu par iebraukšanu pilsētā. Tomēr, lai to īstenotu, nāktos izveidot pietiekami plašu un pieejamu stāvvietu tīklu. Dārgi un sarežģīti, tomēr pagaidām šī ideja vēl nav atmesta pilnībā.

Līdz šim Lietuvā divu eiro tūristu nodeva bija spēkā tikai Birštonā, norāda "LRT".

Brīvdienas Palangā visai ģimenei: kurp doties, ko skatīt un darīt

Foto: Publicitātes foto


Saule, jūra un svaigs gaiss ir viss, kas nepieciešams lieliskām brīvdienām ģimenes lokā, turklāt tas viss pieejams tepat blakus – viesmīlīgajā Lietuvas kūrortpilsētā Palangā, kas piedāvā daudzveidīgas izklaides un atpūtas iespējas visai ģimenei. Sportiska piekrastes iepazīšana uz velosipēda, gremdēšanās Lietuvas folkloras valstībā vai kārtīga izplunčāšanās modernā peldbaseinā – Palangā nodarbi atradīs ikviens!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!