Foto: PantherMedia/Scanpix
Nereti cīnies ar sajūtu, ka tieši tava seja, kas nebūt nav tā neglītākā, ir pie vainas kārtējo attiecību izjukšanai? Iespējams, tieši tā arī ir. Kā atklāts pētījumos, vīrieši sievietes ilgtermiņa attiecībām vai īslaicīgām afērām izvēlas, izvērtējot to sejas pantus, vēstī "Daily Mail".

Izvirzīts zods, apaļi vaigi, asa žokļa līnija vai maiga piere var būt krietni spēcīgāki kritēriji nekā garas kājas vai apjomīgas krūtis, piesaistot vīrieša uzmanību. Tāpat pētījumos atklāts, ka īslaicīgām afērām vīrieši izvēlas sievietes ar sievišķīgiem sejas vaibstiem, piemēram, smalki veidotu degunu un nelielu zodu, savukārt ilgtermiņa savienība visbiežāk tiek veidota ar nedaudz vīrišķīgākas sejas īpašniecēm.

Tendence nopietnām attiecībām izvēlēties partneres, kuras nelepojas ar klasiski pievilcīgiem sejas vaibstiem, skaidrotas ar vīriešu neapzinātu vēlēšanos saistīties ar neglītākām sievietēm, tā mazinot sevis krāpšanas iespējamību, uzskata eksperti.

Pētījumā piedalījās aptuveni tūkstoš heteroseksuālu vīriešu, novērtējot sieviešu seju attēlus un norādot, ar kurām labprātāk vēlētos veidot ilglaicīgas attiecības. Sieviešu sejas tika attēlotas divās versijās – viena no tām bija izteikti maiga un sievišķīga, savukārt otra – spēcīgiem sejas pantiem un vīrišķīga.

Sievietes ar pievilcīgu ārieni visbiežāk tika norādītas kā potenciālas mīļākās, savukārt vīrišķīgiem un spēcīgiem sejas vaibstiem apveltītās tika raksturotas kā uzticīgas sievas un prasmīgas mātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!