Foto: PantherMedia/Scanpix
Leģendārajā padomju laika filmā "Kaukāza gūstekne" bija dziesmiņa par sultānu, kurš sākumā sapņoja par trim sievām, bet beidzot nolēma palikt vecpuisis. Izrādās, pietiekami daudz ir arī vīriešu, kuri par labāko dzīves modeli izvēlas divas sievas un divas paralēlas ģimenes.

Resursā "Sympathy.net" publicēts šāds bēdu stāsts: "Nesen uzzināju, ka manam vīram ir otra sieva, bet es taču neesmu mirusi un šķīrušies arī neesam! Šī sieviete ir stāvoklī, un viņš paziņoja, ka nespēj atstāt ne vienu, ne otru - apgādāšot abas ģimenes. Mūsu attiecības ar vīru bija lieliskas, audzinām divus dēlus. Nesaprotu, ko darīt šādā situācijā!".

Psiholoģe Eva Millere skaidro, kā rīkoties, ja vīrs dzīvo reizē divās ģimenēs un vai ir iespējama "laime trijatā"?

Kādi vīrieši izvēlas dzīvot divās ģimenēs vienlaicīgi?

Pirmā doma, kas varētu ienākt prātā - tie ir sliņķi un alfonsi, kuri vēlas saņemt dažādus dzīves labumus no divām sievietēm reizē? Izrādās, tā tas nav - divas ģimenes bieži ievieš aktīvi, darbīgi un enerģiski vīrieši.

Viņi gatavi sniegt savām sievietēm vairāk, nekā saņemt pretī (gan finanšu ziņā, gan emocionāli, ieguldot vairāk dzīves enerģijas).

Ne velti islāma valstīs, kur atļauta daudzsievība, ir nosacījums, ka vīrietis drīkst precēt otro, trešo un pārējās sievas tikai tad, kad spēj tām nodrošināt vienādus dzīves apstākļus un vienlīdz daudz uzmanības un mīlestības.

Tas arī nodrošina šādas konstrukcijas stabilitāti - un galvenais nav tikai tas, lai sievas nesūdzētos un neplēstos savā starpā. Ja vīrietis pats apzinās, ka otrajai sievai nespēj sniegt to pašu un tādā pašā apjomā, kā pirmajai, tas nozīmē, ka otrā „laulība" ir cietusi neveiksmi.

Divas ģimenes ir dubults darbs, kuram noteikti nav gatavi alfonsi un dīvāna deldētāji. Lai gan pieviltai sievietei šāds mierinājums diez vai liks justies labāk.

Kāpēc viņam tas vajadzīgs?!

Acīmredzot, šis vīrietis mīl abas sievietes. Dažādi, bet no sirds! Dzīvojot divās ģimenēs, visu sievu vīrs neaiziet no nemīlamas un apnikušas sievas pie svešas un burvīgas dāmas - abas sievietes viņam šķiet vienlīdz mīlamas, līdzvērtīgas un ar abām viņš jūtas labi.

Bijuši gadījumi, kad pieviltā likumīgā sieva, iztēlojoties vīra mīļāko, iedomājas formīgu divdesmitgadīgu studenti, bet patiesībā tā izrādās sieviete gados bez īpašiem daiļumiem.

Kāpēc viņam nepietiek ar vienu vienīgo? Iemīlējās, un viss, bet arī pirmo nepārstāja mīlēt. Tā taču notiek, vai ne?

Līdzīgi gadās arī sievietēm - sieviešu lapas nereti publicē rakstus par tēmu "Mīlu divus - ko darīt?").

Bet pats pārsteidzošākais ir tas, ka divu sievu vīri reti ir brunču mednieki - vienas nakts sakari viņu biogrāfijā ir retums vai tādu nav vispār! Viņus varētu dēvēt par divmīļiem.

Vai iespējams kļūt laimīgai, ja neesi vienīgā?

Teorētiski - kāpēc gan ne? Vismaz ir, uz kurieni aizsūtīt vīru, ja gribas pavadīt vakaru ar mīļāko. Nereti gadās arī tā, ka sievietes, kuru vīrs dzīvo divās ģimenēs, jūtas pavisam komfortabli, pateicoties lauleņa regulārajai un ilgstošajai prombūtnei. Vismaz kamēr neuzzina patiesību.

Turklāt daudz šķiršanos notiek tāpēc, ka dzīvesbiedri pastāvīgi pavada laiku kopā, neļauj pabūt vienatnē vai satikties ar citiem cilvēkiem. Bet, ja dalies savā vīrā ar citu, tad nu viņš noteikti neapniks un nesāks garlaikot.

Papildus rodas spēcīgs stimuls kļūt pievilcīgākai vīra acīs, mainīties uz labo pusi un nepārvērsties par garlaicīgu mājas kluksti - arī mīļākā taču nesnauž!

Toties, ja tādas attiecības nepavisam nav tas, pēc kā sieviete ilgojas, bet krāpnieks vīrs pamanījies noformēt abas laulības oficiāli, slēpjoties aiz cita vārds, likumīgā sieva var droši iesniegt šķiršanos un pieprasīt alimentus - likums ir viņas pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!