Foto: PantherMedia/Scanpix
Bērnībā jaunas draudzības dibināšana teju katram padevās bez pūlēm. Cīņu biedri un tuvākie līdzgaitnieki tika iepazīti spēļu laukumos un skolas solos, attiecībām pamazām veidojoties ciešākām. Tomēr gadiem ejot, draudzība mēdz izjukt, mainoties mūsu dzīves apstākļiem un prioritātēm. Savukārt jaunu draugu iegūšana kļūst arvien sarežģītāka. Šai sakarā piedāvājam portāla "Huffington Post" apkopotos trīs iemeslus draudzības izjukšanai jeb vienkāršas atziņas par attiecībām pēc trīsdesmit.

Mums vienkārši vairs nav laika

Ikdienas skrējienā, kurā garas darba stundas apvienojam ar rūpēm par tuviniekiem un savu veselību, kā arī savu vaļasprieku realizēšanu, jaunu draudzības saišu veidošanai gluži vienkārši pietrūkst laika. Pat tad, ja esam iepazinuši interesantas personības, ar ko labprāt satiktos atkal, ciešākas saiknes veidošanu spēj uzņemties vien retais.

Spēcīgas personības un identitātes

Gadiem ejot, cilvēka personība attīstās, veidojoties arī noteiktiem principiem un dzīves vērtībām. Nereti cilvēki ar sarežģītu raksturu lepojas ar šaurāku draugu loku, jo prasības pret apkārtējiem ne vienmēr iespējams samērot ar reālo dzīves situāciju.

Dzīves stila maiņa un jaunas vērtības

Jo vecāks ir cilvēks, jo smagāk tiek pārdzīvota ciešas draudzības izjukšana vai savstarpēja attālināšanās. Tāpat, gadiem ejot, arvien retāk spējam piedot nodevību.

Jāpiebilst, ka tuvas draudzības saites mēdz izjukt arī dzīves stila maiņas rezultātā. Laulības, bērni un tiekšanās pēc jaunām virsotnēm karjerā atstāj maz brīvā laika, ko veltīt līdzcilvēkiem.

Tā rezultātā draugu loks sašaurinās, paliekot vien tuvākajiem un uzticamākajiem cilvēkiem, kurus ar tevi vienos patiesa savstarpēja cieņa, pieķeršanās un lojalitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!