Foto: PantherMedia/Scanpix
Vīriešu prasme nedzirdēt praktiski neko no tā, ko viņam piecas minūtes klāstījusi sieviete, ir teju leģendāra. Tomēr neviens no "Cosmopolitan" aptaujātajiem vīriešiem nav atzinis, ka savā partnerē neieklausās ar nolūku. Kā izrādās, stiprā dzimuma pārstāvjiem gluži vienkārši ir problemātiski uztvert lielu informācijas apjomu, paralēli nodarbojoties ar ko citu. Turpinājumā padomi, kas komunikācijas procesu atvieglos.

Jo īsāk un kodolīgāk, jo labāk

Ja vēlies, lai vīrietis izpilda kādu tavu lūgumu, definē savu vēlmi pēc iespējas konkrētāk. Kā atzīst vīrieši, jebkura saruna, kas ir ilgāka par 90 sekundēm un nav izklaidējoša rakstura, viņus nogurdina un liek atslēgties no tavas balss, kas ātri vien pārvēršas par tukšu vārdu gūzmu.

Izvairies no uzmanības novērsējiem

Ja jūsu sarunas laikā tuvumā atrodas ieslēgts televizors, rēķinies, ka vismaz 65 procenti no tevis teiktā mīļotajam paslīdēs garām. Vīrieši pasauli uztver vizuāli, kā rezultātā tevis teiktā informācija kļūs otršķirīga, jo viņa uzmanību saistīs jebkas, kas redzams TV ekrānā. Pat kaķēni un muļķīgas reklāmas.

Kārdinošais apģērbs

Ja vīrietis redz tavu dekoltē vai kājas, kuras skatam paver pievilcīgi mini svārki, viņa uzmanība atkal tiek novērsta, līdzīgi kā gadījumā ar televizoru. Protams, būtu muļķīgi ietērpties speciālā apģērbā, kas paredzēts sarunām, tomēr, ja mīļotais vīrietis nav kaut ko sadzirdējis līdz galam, raugoties tavas kleitas izgriezumā, esi iecietīga.

Spilgta gaisma un troksnis nav sabiedrotie

Nereti vīrieši pielīdzināmi maziem bērniem, un viņu koncentrēšanās spējas nereti nav spēcīgākas par tavu četrgadīgo brāļa dēlu. Ņem vērā, ka arī troksnis un spilgta gaisma var likt viņam kļūt mazāk uzmanīgam, tādēļ svarīgas sarunas risini mierīgā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!