Foto: PantherMedia/Scanpix
Amerikā veiktā pētījumā atklāts, ka sievietes vairāk nekā vīrieši nožēlo gadījuma seksu, pārlieku attiecību sasteigšanu, kā arī mīlēšanos ar nepareizo partneri. Savukārt stiprā dzimuma pārstāvji nožēlo vien vairāku mīlas partneru neesamību, vēstī lifewise.canoe.ca.

"Līdz šim pētījumi par seksu lielākoties koncentrējušies uz vizuālās pievilcības ietekmi uz partnera izvēli, savukārt nu esam analizējuši ar mīlēšanos saistītās negatīvās emocijas, īpaši nožēlu seksa partnera izvēlē," teic pētījuma vadītāji.

Kā izrādās, sievietes visvairāk nožēlo nevainības zaudēšanu ar nepareizo partneri (24 procenti), mīļotā vīrieša krāpšanu (23 procenti), kā arī pārāk ātru pārgulēšanu, uzsākot jaunas attiecības (20 procenti).

Savukārt vīrieši 27 procentos gadījumu nožēlo pārmērīgu kautrību, kas traucējusi spert izšķirošo soli, aicinot sievieti ar sevi pārgulēt, pārāk mazu intīmo pieredzi jaunībā (23 procenti) un nepietiekamu mīlas piedzīvojumu skaitu, neesot attiecībās (19 procenti).

Jāpiebilst, ka nožēla par mīlēšanos ar vizuāli nepievilcīgu partneri sievietes piemeklē 17 procentos gadījumu, savukārt vīriešus – tikai 10 procentos gadījumu.

Kā pētījuma galvenais secinājums minēta sieviešu tendence vairāk nožēlot savas izvēles, kas veiktas attiecībā uz intīmo tuvību, kamēr vīrieši šai ziņā ir elastīgāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!