Foto: PantherMedia/Scanpix
No brīža, kad sajūti uzbudinājumu, līdz mīlēšanās pēdējām sekundēm, tavs ķermenis dara visu, lai tu sajustu maksimālo baudu. Kā izrādās, daži organismā notiekošie procesi ir visai neparasti, un tie apkopoti arī vietnē "Women' Health".

Tev šķiet seksīgs it viss

Kvīnsas Universitātes pētnieki atklājuši, ka, neraugoties uz seksuālo orientāciju, sievietes iekvēlina it visi intīmās tuvības veidi. Pētījumā atklāts, ka dzimumorgāni nekavējoties tiek spēcīgāk apasiņoti, ja sieviete redz attēlu, kurā ar mīlēšanos nodarbojas gan heteroseksuāli, gan homoseksuāli pāri, kā arī redzami kaili vīriešu un arī sieviešu ķermeņi. 

Savukārt vīrieši šai ziņā ir krietni paredzamāki – viņus sava dzimuma pārstāvju vērošana neiekvēlina.
Tas ļāvis pētniekiem secināt, ka sievietes patiesībā ir krietni vieglāk uzbudināmas.

Lietas, ko ikdienā neciet, seksā pretīgumu nerada

Tam, kāpēc mīlēšanās laikā nejūti riebumu pret sviedriem vai neparastiem aromātiem, ir savs iemesls. Saskaņā ar žurnālā "PLOS One" publicēto pētījumu rezultātiem, cilvēkiem seksa laikā pazūd riebuma sajūta pret lietām, kas ikdienā sagādā nepatiku.

Smadzenes fiksē ikvienu pieskārienu

Amerikas pētnieki atklājuši, ka cilvēka smadzenes reaģē uz ikvienu pieskārienu, jūtot uzbudinājumu. Jāpiebilst, ka, kairinot noteiktas ķermeņa daļas, piemēram, krūšu galiņus vai klitoru, aktivizējas dažādi smadzeņu centri.

Sieviete nepieciešamības gadījumā spēj "palielināties"

Jūtot uzbudinājumu, sievietes vagīna spēj ievērojami izplesties, savukārt pēc mīlēšanās atgriežas ierastajā stāvoklī.

Tu mazāk jūti sāpes

Mīlēšanās laikā ievērojami samazinās sāpju sajūta. Tas noskaidrots žurnālā "Journal of Sex Research" publicētā pētījumā. Jāpiebilst, ka šai īpatnībai ir sava ēnas puse – nereti cilvēki mīlēšanās laikā, paši nezinot, savainojas, sāpes jūtot tikai vēlāk.

Krūtis var palielināties pat par izmēru

Kaisles iespaidā piebriest sievietes krūtis, to galiņi kļūst krietni tumšāki. Jāpiebilst, ka krūtis uzbudinājuma dēļ var palielināties pat par izmēru, tām pieplūstot asinīm.

Ķermenis kļūst sārts

Mīlēšanās laikā sieviešu, kā arī vīriešu ķermenis var ievērojami piesarkt, sārtumam veidojoties krūšu daļā un izplešoties pa visu ķermeni. Tā iemesls ir temperatūras paaugstināšanās un asinsrites paātrināšanās.

Tavs prāts atslēdzas

Tā smadzeņu daļa, kas atbild par bailēm un nomāktību, sievietes orgasma laikā pārstāj darboties, noskaidrojuši Nīderlandes pētnieki. Tādējādi orgasma laikā zūd apziņa, smadzenēm burtiski nekontrolējot pārējo ķermeni.

Pēc orgasma nav iespējams urinēt

Sievietes pēc orgasma iestāšanās nevar veikt urinēšanu, jo urīnpūslis uz laiku "nobloķējas". Tomēr, atgūstoties no baudas virsotnēm, uz tualeti tomēr vēlams aiziet, lai izvairītos no cistīta veidošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!