Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumi liecina, ka tieši svētku laikā, piemēram, Ziemassvētkos, Vecgada vakarā, kā arī Valentīndienā, lai cik paradoksāli tas nebūtu, visbiežāk izjūk attiecības, pāriem šķiroties. Kā skaidro eksperti, tā iemesls ir svētku radītā vēlme pārskatīt savu dzīvi, saprast, vai esam ar to mierā, vai tomēr vēlamies ko mainīt, lai kļūtu laimīgāki, vēstī "Daily Mail".

Svētki ir kā modinātāja zvans, kas sauc: "Mosties! Dari kaut ko lietas labā! Glāb sevi!" Tieši tāpēc šķiršanās visbiežāk nāk negaidīti ne tikai cilvēkam, kurš tiek pamests, bet arī pašam lēmuma pieņēmējam. Tāpat šādas pārdomas mūs piemeklē, tuvojoties apaļām jubilejām, teic eksperti.

Bieži vien vēlmi šķirties rada arī sabiedriskās domas radītais spiediens – tu uzzini, ka draudzene Valentīndienā ir bildināta, un saproti, ka tavas attiecības šāds scenārijs noteikti nepiemeklēs. Bet gadi iet... Līdz ar to automātiski rodas vēlēšanās sevi pasargāt no bezjēdzīgas laika tērēšanas, cenšoties uzbūvēt dzīvi ar cilvēku, kurš tam nav piemērots vai nemaz nevēlas šāda veida savienību.

Neraugoties uz visai skumjajiem secinājumiem, speciālisti iesaka nebaidīties paust savas sajūtas pat tad, ja šķiet, ka to nedrīkst darīt apkārt valdošās svētku noskaņas dēļ. 

Galvenais – palikt uzticīgiem sev pašiem un nemelot otram – ja jūtas zudušas, mūsu partnerim ir tiesības to uzzināt pirmajam, netiekot lieki maldinātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!