Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki noskaidrojuši, ka daudz spēcīgāku orgasmu gan sievietes, gan vīrieši sasniedz tad, ja tuvošanās baudas virsotnēm notiek pakāpeniski un pirms kulminācijas brīža uz laiku tiek pārtraukta, vēstī "Women's Health".

Pētījums publicēts izdevumā "Journal of Sex Research", un tajā piedalījās 38 vīrieši un sievietes. Pētījuma pirmajā fāzē tā dalībniekiem, esot vienatnē, bija jāapmierina pašiem sevi, pēc tam fiksējot gūtās izjūtas, noskaņojumu un organisma intensitāti skalā no 0 līdz 10.

Otrajā fāzē sevis glāstīšana bija jāpārtrauc brīdi pirms kulminācijas sasniegšanas, atkal novērtējot savas sajūtas ar konkrētu atzīmi.

Rezultātā tika secināts, ka tad, ja tuvošanās orgasmam tiek apturēta, vēlāk pamazām atsākot glāstus, tas tiek sasniegts krietni spēcīgākā intensitātē.

Rezumējot pētījumā gūtos secinājumus, eksperti iesaka mīlēšanās laikā kāpināt uzbudinājumu un apstāties, kad tā maksimums ir gandrīz sasniegts.

Savukārt pēc nelielas nogaidīšanas mīlēšanās atkal pamazām jāatsāk, beigu beigās ļaujot sev un partnerim izbaudīt galvu reibinošu orgasmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!