Foto: Shutterstock
Kā liecina nesen veikts pētījums, sievietes gurni un to forma ievērojami ietekmē daiļā dzimuma pārstāvju seksuālo uzvedību, vēstī "Women's Health".

Pētījumā piedalījās 148 sievietes vecumā no 18 līdz 26 gadiem. Pētnieki nomērīja katras dalībnieces gurnu platumu, fiksējot attālumu starp iegurņa kaulu ārējām malām, kā arī izjautāja sievietes par viņu seksuālajiem paradumiem, noskaidrojot vecumu, kurā uzsāktas dzimumattiecības, seksuālo partneru skaitu, kā arī emocionālo attieksmi pret mīlēšanos.

Tāpat tika nomērīta gurnu un vidukļa platuma attiecība.

Rezultātā tika secināts, ka gurnu platums korelē ar sievietes seksuālo aktivitāti gadījuma sakaru attiecībās. Respektīvi, sievietes ar platākiem gurniem krietni biežāk iesaistās gadījuma rakstura seksuālās attiecībās, savukārt šaurāku gurnu īpašnieces ar seksu nodarbojas attiecību kontekstā un ar pastāvīgu partneri.

Savukārt attiecība starp gurnu un vidukļa platumu sieviešu seksuālo uzvedību neietekmē, secinājuši pētnieki.

Lai gan pētījuma dati ir pārliecinoši, tā veicēji atzīst, ka eksperiments ir visai neparasts. Iespējams, tā rezultātus var skaidrot hipotēze par gurnu platuma nozīmīgumu dzemdībās.

Sievietes ar platiem gurniem dzemdē vieglāk, savukārt šauro gurnu īpašniecēm vēsturiski nācies ciest no dzemdību komplikācijām.

Iespējams, tieši tas sievietēm ar ne pārāk platiem gurniem liek būt izvēlīgām potenciālā seksa partnera meklējumos, rezumē eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!