Foto: Mavrix/Scanpix
Kā izrādās, trauksmes sajūtai, ko nereti izjūtam vēderā, patiesi ir pamats. Īpaši tad, ja izjūtām ir iemesls, kas teorētiski var sasaukties ar mīļotā cilvēka rīcību, vēstī "Daily Mail".

Līdz šim valdījis uzskats, ka bailes cilvēki izjūt, aktivizējoties noteiktiem sajūtu centriem smadzenēs. Tomēr krietni ātrāk, reaģējot dabiskajiem instinktiem, krīzes situācijās par sevi liek manīt vēders, teic zinātnieki.

Tas atklāts, Cīrihes zinātniekiem pētot žurku un arī cilvēku uzvedību un secinot, ka fiziskajai vai garīgajai veselībai bīstamas situācijas un stress vispirms liek signalizēt tieši vēderam. Tā iemesls ir gremošanas sistēmā esošie nervi, kas savienoti ar smadzenēm un tādējādi spēj precīzi "paziņot", kad vērts uzmanīties.

Ja ķermeņa dotie signāli netiek ņemti vērā, cilvēkiem savukārt ir tendence atkārtoti pieļaut kļūdas, kas radījušas nepatikšanas agrāk.

Tādējādi ikreiz, kad, komunicējot ar mīļoto cilvēku, tevi pārņem nelāgas priekšnojautas, kas izpaužas kā kutināšana vēderā, zini, ka tām, iespējams, ir visai pamatots iemesls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!