Foto: PantherMedia/Scanpix

Šķiršanās no otra cilvēka nekad nav patīkams process un ir nepieciešama krietna deva pārliecības, lai beigtu sevi mocīt un spētu kalt nākotnes plānus. Portāls yourtango.com piedāvā dažas idejas, ar ko sākt, lai pēc attiecību beigām atgūtu pašpārliecinātību un uz nākotni spētu raudzīties pozitīvāk.

Audzini savu pārliecību

Viena no lielākajām kļūdām, ko pieļaut pēc šķiršanās, ir reaģēt uz visu apkārt notiekošo un tā radīt vēl lielākas sāpes. Tāpat nevajadzētu darīt pilnīgi otrādi - ļauties notikumu plūsmai, gaidot, kur tā tevi aiznesīs vai meklēt kādu, kuru vainot konkrētajā situācijā.

Nekoncetrējies uz apkārt notiekošo, bet uz sevi - centies izprast savas darbības, domas un vārdus un ar laiku tu jutīsi, kā tevī nobriest pārliecība par to, kur un kā doties tālāk.

Komunicē ar citiem cilvēkiem

Nereti pēc šķiršanās mums ir raksturīgi ievīstīties savā čauliņā, novērsties no pārējās pasaules, cenšoties iziet cauri krīzei vienatnē. Tomēr, ilgstoša laika pavadīšana ar sevi un savām domām traucē tev virzīties tālāk.

Labākais, ko pēc šķiršanās vari darīt, ir nevis norobežoties no citiem cilvēkiem, bet tieši otrādi - meklēt jaunus kontaktus. Atrodi sev hobiju, iesaisties organizācijās, kuras tevi aizrauj. Jauni, līdzīgi domājoši cilvēki tavā dzīvē ienesīs enerģiju, aizrautību darboties un ļaus tev spert soli ārā no pagātnes notikumiem.

Mīli sevi

Pēc šķiršanās mēs mēdzam pastiprināti domāt par to, ko esam darījušas un darām nepareizi, pārmetam sen pieņemtus lēmumus un tādējādi sevi lēnām dzenam depresijā. Ja arī ar tevi tā ir noticis, ir laiks pārmaiņām.

Atļaujies sev just līdzi un mīlēt ik dienu. Sava daļa kritikas nevienam nenāks par ļaunu, tomēr to vajag samērot ar tikpat lielu daļu līdzjūtības pašai pret sevi.

Lai pēc šķiršanās no jauna atgūtu pašpārliecinātību, tev ir jāaudzina sava pārliecība, jāveido jauni kontakti un jāpārstāj sevi pārlieku kritizēt. Izpratnes radīšana palīdzēs tev saprast, ko tu dari un kā iegūt jaunu pieredzi turpmākajā dzīvē, kur virzīties tālāk, iepazīšanās ar cilvēkiem un atbalsts no viņiem palīdzēs tev apzināties savas spējas, savukārt sevis mīlēšana ļaus saprast, ka neesi viena pati, un tas, kam ej cauri, ir dabīgi un pārejoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!