Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikvienai no mums kaut vai zemapziņā ir sapnis, ka atradīsim cilvēku, ar kuru nodzīvosim līdz mūža galam un sirmā vecumā varēsim atskatīties uz savu kopīgo pagātni. Tomēr, ne vienmēr tā notiek - mūsdienās šķiršanās no partnera ir dzīves sastāvdaļa, ko nereti mēdzam uztvert kā pašsaprotamu. Tomēr – tam tā nevajadzētu būt. Tev var būt lieliskas attiecības neskatoties uz to, ka daudziem citiem tādas nav. Piedāvajam vairākus youngqueen.com apkopotus iemeslus, kādēļ attiecības neizdodas un kā no šo kļūd pieļaušanas izvairīties.

Viss notiek pārāk ātri

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nenoliegsim - kad sieviete iemīlās kādā vīrietī, tad iemīlas no visas sirds un dvēseles. Mēs vēlamies ar otru pavadīt kopā visu savu brīvo laiku un drīz vien jau domājam par mazu sava iemīļotā versiju, kas skraidīs pa jūsu kopīgā mitekļa istabām.

Protams, ir lieliski sapņot, bet ja tu pārāk ātri kļūsti nopietna par šādām lietām, tu nedod sev un otrai personai pietiekami daudz laika, lai iepazītu vienam otru. Attiecību sākumā, kad sajūta ir kā medusmēnesī, šķiet, ka jūsu attiecības spēj pārdzīvot itin visu. Taču, ja tu neesi pacentusies uzzināt, vai jūsu abu domas, cerības un vīzijas par nākotni saskan, realitāte ātri vien atgriezīs lietas īstajā vietā.

Labākais, ko vari darīt šādā situācijā, ir nesasteigt attiecības. Dod sev un otrai personai laiku, lai atklātu, ko jūs abi vēlaties no dzīves un vai tas saskan ar tavām vēlmēm. Jūsu idejām nav jābūt pilnīgi vienādām, tomēr vismaz līdzīgā virzienā.

Viņa atbildība – darīt tevi laimīgu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens niķis, ko sievietes mēdz darīt, ir uzskatīt, ka otram cilvēkam ir tevi visu laiku jādara laimīgu. Protams, viņam ir jābūt daļai no tavas laimes un jāliek tev justies labi, taču tas nepadara viņu atbildīgu par it visu, ka kaut kas nenotiek, kā tev gribētos.

Lai būtu laimīgi kā pāris, jums katram ir jābūt apmierinātiem ar sevi kā indivīdiem. Dari lietas, kas liek tev smaidīt – ja būsi apmierināta ar sevi, tu būsi apmierināta arī ar viņu un jūsu attiecībām.

Klusēšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Reizēm jauši vai nejauši mēs gaidām, ka otra pusīte nolasīs, kas notiek mūsu prātā un izpildīs visas neizteiktās vēlmes. Proti, viņiem būtu jāsaprot, kā mēs jūtamies vai kas ir mūs apbēdinājis. Tomēr, patiesība ir tāda, ka vīrieši nevar nolasīt mūsu prātus, gluži tāpat, kā mēs nevaram viņējos.

Pat tad, ja puisis zina, ka esi apbēdināta, neceri, ka viņš rīkosies kā sieviete un centīsies ar tevi runāt tik ilgi, kamēr atklāsi, kas ir noticis. Vīrieši šādos gadījumos vienkārši izliksies, ka viss ir kārtībā un gaidīs, līdz tu pati beidzot izlemsi pateikt, kas par vainu.

Tādēļ, ja kaut kas tevi nomoka, nebaidies to viņam pateikt – otra pusīte nespēs tev palīdzēt un atbalstīt, ja nezinās, kas tieši ir noticis.

Otram cilvēkam netiek veltīts pietiekami daudz laika

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsdienās cilvēki ir patiešām aizņemti – darbs, mājas, bērni, atbildība. Brīžiem gadās tā, ka pēc garās darba nedēļas beidzot ir brīvais laiks, ko varētu veltīt otram cilvēkam, taču tam vairs nepietiek enerģijas.

Bērni un darbs, protams, ir prioritāte, tomēr, ja tu nespēj atrast laiku arī otram cilvēkam un pabūt ar viņu vienatnē, dzirkstele, kas valdījusi jūsu starpā, izdzisīs un paliks tikai tukšas, bezvērtīgas attiecības.

Atbrīvē kaut vai vienu dienu reizi vai divās nedēļās otram cilvēkam, ko tu ar viņu vari pavadīt vienatnē. Ejiet vakariņās, pastaigāties, dejot vai arī jebko citu.

Neklausīšanās otrā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai tev ir kādreiz bijusi tāda saruna, ka pēc tās beigām tev nav ne jausmas par to, kas tika pateikts, jo tu domāji par kaut ko citu, piemēram, nākamajā dienā darāmajiem darbiem vai par to, ko taisīsi vakariņās?

Ja tu neklausies tajā, ko otrs cilvēks stāsta, tu palaid garām iespēju piedalīties lieliskās sarunās. Tādēļ, kad tava otrā pusīte ar tevi runā, pārtrauc darīt citas lietas un ieklausies viņā. Ja vien iespējams, pievērs viņam neviltotu uzmanību un esi aktīva klausītāja – uzdod jautājumus un parādi, ka dzirdi to, kas viņam ir sakāms.

Neuzticēšanās

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sievietēm reizēm piemīt nelāga tieksme pārbaudīt sava mīļotā e-pastus un īsziņas telefonā, lai pārliecinātos, ka viņš nekrāpj. Bieži vien otra pusīte pat nav devusi nekādu iemeslu par to domāt, bet sievietei ir nepieciešams pavisam droši zināt, ka viss ir kārtībā.

Kādēļ gan tev neuzticēties vīrietim, ja viņš nav devis iemeslu domāt citādi? Ja tu neuzticies otrai personai, kāda jēga ir pašām attiecībām? Tev ir jāiemācās uzticēties savam partnerim, jo ja tu turpināsi rīkoties tamlīdzīgi, tavas attiecības ar mīļoto jau no sākta gala ir lemtas neveiksmei. 

Atgādināšana par pagātni

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nereti strīdu laikā partneri nonāk līdz tam, ka sāk pārmest otram cilvēkam sen atpakaļ izdarītas lietas. Bieži vien tiek aizmirsts, ka tā jau ir pagātne un neko nav iespējams darīt, lai to mainītu.

Ja vēlies, lai tev būtu veselīgas attiecības, tev ir jāiemācās tikt galā ar to, kas notiek šobrīd, nevis vakar. Koncentrējies uz šodienu, nevis rītdienu vai vakardienu.

Ja pagātne ir palicis kaut kas neatrisināts, attiecīgā brīdī līdz tā risināšanai arī nonāksiet, bet nav nepieciešams to speciāli celt gaismā katra strīda laikā.

Attiecību pārbaudīšana un spēlīšu spēlēšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai esi kādreiz savai otrajai pusītei uzdevusi jautājumu tikai tādēļ, lai pārbaudītu, kāda uz to būs viņa atbilde? Varbūt esi minējusi, piemēram, ka jūsu attiecību gada diena nav nekas īpašs, lai pārbaudītu, vai viņš tomēr rīkosies pareizi un tevi patīkami pārsteigs? Tad zini - ja tu spēlē spēles, tad gatavojies, ka tu zaudēsi.

Ja tu saki vai dari lietas, lai viņu iegāztu un pēc tam pārmestu par nepareizi pieņemtu lēmumu, ir liela iespēja, ka tavas attiecības tevis pašas veidoto pārbaudi nespēs iziet.

Ja tu ar otru personu vēlies mīlošas, tuvas attiecības, tev tās nav jātestē - dzīve pati par sevi snieg pietiekami daudz pārdzīvojumu.

Nemitīga salīdzināšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai tu nemitīgi salīdzini, cik daudzas reizes tu dari konkrētas lietas, bet cik reizes – tavs partneris? Piemēram, vai tu seko līdzi tam, cik reizes esi mazgājusi vakariņu šķīvjus, bet cik reizes viņš? Vai arī tu esi zaudējusi skaitu tam, cik reizes esi iznesusi gružus, jo viņš par to ir aizmirsis?

Kad tu esi attiecībās, tās nav par to, ko tu dabūsi, tās ir par to, ko esi spējīga dot un paņemt. Varbūt viņam tiešām nepadodas un nepatīk mazgāt traukus, bet viņš vienmēr parūpējas par ko citu, kad tas ir nepieciešams.

Tādēļ izbeidz šo punktu skaitīšanas sistēmu. Attiecības nav par to, ko viņš dara tevis labā vai ko tu dari viņa labā – tās ir par to, ko jūs abi darāt attiecību labā.

Otras personas nepieņemšana un vēlme viņu mainīt

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai tev ir kādreiz gadījies, ka esot attiecībās domā par to, ka nedaudz pamainīsi personu un tad viss būs ideāli?

Tad ņem vērā, ka neviens nemainās, ja vien pats to nevēlas darīt. Turklāt, ja reiz tu vēlies otru cilvēku mainīt, kāpēc tu galu galā esi ar viņu vispār kopā?

Ja tu nevari pieņemt sava vīrieša raksturu, izdarīto un visu pārējo, tad šādas attiecības ilgs vien īsu mirkli.. Tu nekad neatradīsi savu ideālo vīrieti, jo tāds neeksistē - tev ir tikai jāatrod kāds, kurš kļūtu par ideālu tieši tev.

Attiecības ir sarežģītas, pat tad, ja šķiet, ka tajās viss notiek viegli un vienkārši. Iesaistoties tajās un darot visu, lai tās padarītu stiprākas, tu esi atver daudz nobriedušākai mīlestībai, kas ir balstīta uz uzticību, cieņu un draudzību. Tādu, kas ne vien izdzīvo, bet arī aizrauj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!