Foto: PantherMedia/Scanpix

Romantisks randiņš vai griešanās pie attiecību speciālista nav vienīgie veidi, kā atjaunot laulībā vai attiecībās nedaudz nodzisušo dzirkstelīti. Tevi un tavu otro pusīti atkal satuvināt var vienkārši, ikdienišķi ieradumi, par kuriem tu, iespējams, pat neesi iedomājusies. Lai uzzinātu, kā stiprināt laulības un mīlestības saites, ieskaties living.msn.com sagatavotajos padomos.

Seksā – kvantitāte, nevis kvalitāte

Ja pāris regulāri nenodarbojas ar seksu, fiziskā saikne ar laiku var pazust. Tieši tāpēc labāk ne uz ko necerēt, bet vienkārši izbaudīt ik katru mirkli, ko pavadāt kopā. Pat desmit minūšu ilga mīlēšanās var radīt intīmākus mirkļus un lielāku satuvināšanos, kā daudzi pāri piedzīvo daudzu gadu garumā.

Raksti par jūsu strīdiem

Kādā pētījumā tika atklāts, ka tiem, kuri velta nedaudz laika tam, lai uzrakstītu par konfliktiem, kas notikuši ar otro pusīti, ir labākas attiecības par tiem, kas to nedara. Pētījuma autori uzskata, ka tas ir tāpēc, ka tie, kuri par saviem konfliktiem uzraksta, uz strīdiem ar otru pusīti var paskatīties citādākām acīm un labāk saprast tās izteiktos argumentus.

Nākamajā reizē, kad tu strīdies ar savu vīrieti, pieraksti izrunātās detaļas un centies paskatīties uz šo situāciju no malas – iespējams, tu pamanīsi kādu nozīmīgu aspektu, ko strīda karstumā biji palaidusi garām.

Apskāvieni un skūpsti

Bieži vien skūpsti un apskāvieni attiecībās kļūst par mehāniskām un ātrām darbībām, taču tie nedod to pašu labo sajūtu, kas rodas no ilgstošākas fiziskās saskares.

Kad mēs pieskaramies otram cilvēkam, mūsu organismā atbrīvojas hormons oksitocīns, kas ir atbildīgs par miera un stabilitātes sajūtas rašanos un emocionāli savieno cilvēkus. Protams, nav vajadzības katru reizi, kad vēlies apskauties ar otru cilvēku, uzstādīt taimeri, taču centies to darīt ilgāk nekā parasti un tu jutīsi, kā uzlabojas saikne jūsu starpā.

Dodieties kopīgās pastaigās

Ja jūs abus uztrauc kāda problēma, piemēram, jūsu bērna sliktās atzīmes, lieti noderēs svaigs gaiss. Tas ne vien izvēdinās sakarsušās galvas, bet iešana vienā virzienā jums abiem radīs sajūtu, ka esat vienas komandas spēlētāji, kas vēlas sasniegt vienu un to pašu kopīgo mērķi. Fiziskā ziņā došanās uz vienu vietu jūs abus mentāli savieno – tā vietā, lai nostātos viens pret otru, jūs ejat vienā virzienā.

Restorānā sēdiet viens otram blakus

Iespējams, tu esi ieradusi nosēsties pretī savam partnerim, taču patiesībā tā ir visai agresīva pozīcija, kurā atrasties. Galu galā, tas ir veids, kā tu un darba devējs sēž intervijas laikā, vai ne?

Nākamajā reizē, kad abi ar otru pusīti dosieties vakariņot ārpus mājas, mēģiniet apsēsties vienā galda pusē, kas ir daudz draudzīgāka un intīmāka atrašanās pozīcija. Tā vietā, lai atbalstītos pret krēsla atzveltni, tavs vīrietis varēs aplikt roku apkārt taviem pleciem, pieskarties celim, kamēr tu viņam blakus stāstīsi par saviem piedzīvojumiem dienas laikā.

Pieraksti savas otrās pusītes izdarīto

Iespējams, tavs vīrietis ik pa laikam tev bez iemesla atnes ziedus vai pārmaiņas pēc nomazgā traukus. Vienreiz dienā vai nedēļā apsēdies un viņam nezinot pieraksti, ko tavs vīrietis tādu izdarīja, kas tevi patīkami aizskāris.

Reizēm attiecībās, it sevišķi, ja tās ir patiešām ilgstošas, mēs vairs nepievēršam uzmanību tām mazajām lietiņām, ar kurām partneri mūs iepriecina - partneris to ievēro un tas liek viņam vilties. Ja tev būs saraksts ar lietām, ko mīļotais tavam priekam darījis, tu jutīsies pateicīga, ka esi ar viņu kopā, bet viņš jutīsies novērtēts, kad tu šo sarakstu viņam parādīsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!