Foto: Shutterstock

Lai gan zinām, cik lieliska ir mīlēšanās un tās radītā bauda, nereti doma par seksu mūs nepavisam neuzrunā. Ja arī tavs libido šobrīd šķiet zudis un intīmo dzīvi piemeklējis ievērojams kritums, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem iemesliem šai situācijai!

Tu dzer pārāk daudz

Zināms, ka alkohols atstāj negatīvas sekas uz vīriešu seksuālajām spējām, taču arī sievietes libido pārmērīga grādīgo dzērienu patērēšana ietekmē negatīvi. Glāze vīna tevi var atraisīt, taču lielāks alkohola daudzums radīs miegainību, depresiju un mazinās tava ķermeņa jutīgumu pret pieskārieniem, attiecīgi krītoties arī iespējai izbaudīt pilnvērtīgu mīlēšanos un orgasmu.

Tu lieto antidepresantus vai miega zāles

Klīniskie pētījumi liecina, ka 30 procenti cilvēku, kuri lieto antidepresantus vai miega zāles, cieš no pazemināta libido, grūtībām sasniegt orgasmu un citiem seksuāliem traucējumiem.

Tu lieto spēcīgus medikamentus

Libido mazina ne tikai antidepresanti un miega zāles, bet arī hormonālā kontracepcija, antihistamīni, zāles, kas pazemina asinsspiedienu, un citi medikamenti. Ja jūti, ka tieši pēc to lietošanas uzsākšanas tava dzimumtieksme ir zudusi, konsultējies ar ārstu par iespējamu zāļu nomaiņu vai citiem situācijas risinājumiem!

Tu guli pārāk maz

Nepietiekams miega daudzums pasliktina mūsu darba spējas un veicina liekā svara veidošanos. Tāpat tas kaitē dzimumtieksmei, to mazinot, kā arī apgrūtina baudas virsotņu sasniegšanu.

Tev ir liekais svars

Ja vēlies gūt lielāku baudu un biežāku vēlmi mīlēties, tiec vaļā no liekajiem kilogramiem. Tie ne tikai rada dažādu veselībai un dzīvībai bīstamu slimību attīstīšanās risku, bet arī nogurumu, miegainību un attiecīgi – zemāku libido.

Tev ir zema pašapziņa

Bieži vien nevēlēšanos mīlēties rada psiholoģiski traucējumi, kas sakņojas zemā pašapziņā. Ja neesi mierā ar sava ķermeņa izskatu, nespēsi atbrīvoties, lai nodotos kaislīgam un kvalitatīvam seksam. Šai ziņā var palīdzēt mīlošs un iecietīgs partneris, kas stiprinās tavu pašapziņu, iesaka eksperti.

Tev ir pārāk noslogota sociālā dzīve

Protams, ir labi, ja tev ir plašs draugu un paziņu loks, taču, ja tikšanās reizes un ballītes regulāri atņem laiku, ko pavadīt divvientulībā ar mīļoto, izvērtē, kādas ir tavas dzīves prioritātes un kā pašreizējais dzīves stils ietekmē tavas attiecības un arī intīmo dzīvi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!