Foto: Shutterstock
Iespējams, esi tikko iemīlējusies vai arī nesen atgriezusies no kāzu ceļojuma. Varbūt kādu laiku biji šķirta no sava mīļotā vīrieša, un nu zaudēto laiku abi atgūstat, nedēļas nogalēs burtiski neizkāpjot no gultas… Jebkurā gadījumā – ja seksa ir daudz, vari rēķināties arī ar visai nepatīkamu blakusparādību – urīnceļu iekaisumiem, vēstī "Women's Health".

Visnotaļ romantiski dēvētais "medusmēneša cistīts" rodas tāpēc, ka sievietes urīnceļi ir saistīti ar reproduktīvo sistēmu, kā rezultātā vagīnā nonākušās baktērijas nokļūst arī urīnkanālā un attiecīgi – urīnpūslī, veidojoties iekaisumam.

Ja mīlēšanās notiek bieži un īsā laika posmā, organisms ar šīm baktērijām nespēj tikt galā, attiecīgi veidojoties cistīta saasinājumam. Jāpiebilst, ka atsevišķi eksperti pieņem, ka cistītu ierosina vīrieša pārnēsāto baktēriju nokļūšana sievietes organismā, kas pie tām nav pieradis, tomēr šim viedoklim lielākā daļa speciālistu tomēr nepiekrīt, uzskatot, ka galvenais iekaisuma ierosinātājs vienkārši ir pārāk bieža mīlēšanās.

Lai izvairītos no urīnceļu infekcijām, mīlēšanās laikā ieteicams lietot papildus lubrikantu, kas novērsīs jebkādu berzi un lieku kairinājumu. Tāpat palīdz urinēšana pirms un pēc seksa, kā arī profilaktiskos nolūkos ieteicams lietot dzērveņu sulu, kas novērsīs baktēriju uzkrāšanos.

Jāpiebilst, ka, sastopoties ar urīnceļu iekaisumu, ir būtiski to uzveikt pilnībā, pretējā gadījumā infekcija var attīstīties nopietnāk un rezultēties arī veselībai un pat dzīvībai bīstamā nieru saslimšanā, brīdina mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!