Foto: LETA
Man jau trešo reizi neilga laika posmā laikam ir apsaldēts urīnpūslis. Daru visu, lai tas nenotiktu, bet tas visu laiku atkārtojas. Ģērbjos silti, nekur nesēžu utt. Pirmās reizes zāles palīdzēja, bet tagad dzeru citas zāles, un tās nepalīdz. Ļoti daudz dzeru dzērveņu tēju un bērzu sulas, bet nekādu uzlabojumu. Analīzes arī nesen nodevu. Tās uzrādīja nelielu, nesvarīgu iekaisumu. Ļoti bieži čurāt neprasās, bet čurāšanas beigās sāp. Sakiet, lūdzu, vai šī problēma varētu būt saistīta nevis ar apsaldējumu, bet gan ar kādu ginekoloģisku iekaisumu?

Atbild Dr. Nataļja Mošna ārstu prakse "Quartus" - tālr. 67271205

Jūsu sūdzības ir lidzīgas sūdzībām, kuras parādās urīnpūšļa iekaisuma (cistīta) gadījumā. Visbiežāk par cistītu liecina bieža urinēšana nelielā daudzumā, tā gandrīz vienmēr rada spēcīgas sāpes, kas urinēšanas beigās pastiprinās. Var būt arī citas pazīmes - smakojošs vai asiņains urīns, paaugstināta temperatūra, reizēm arī drebuļi un sāpes vēdera lejasdaļā.

Cistītu var izraisīt mikrobi, reizēm arī pārlieku enerģiska dzimumdzīve. Cistītu ārstē ar antibiotikām, dažreiz var būt tā, ka zāles nepalīdz, jo ir jāatrod antibiotiķis uz kuru baktērijas, kuras izraisa Jums cistītu ir jūtīgas.

Lai atrast pareizas zāles ir jānodod speciāla analīze - urīna uzsējums. Par sāpīgas un biežas urinācijas iemeslu var būt arī hlamīdiju un ureoplazmu infekcija, lai to noteiktu, ir jāpaņēm speciāla uztriepe. Hlamīdijas ir seksuāli transmisīva infekcija, tāpēc pie urologa jāparbaudās arī  partnerim un jāārstējās, ja infekcija tiks atklāta.

Ņemot vērā visu augstāk mineto, obligāti apmeklējiet ginekologu, lai veiktu minētas analīzes un nepieciešamības gadījumā saņemt pareizu ārstēšanu.

Lai Jums veicās! Ar cieņu, Nataļja Mošna.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!