Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka attiecības ar līdzcilvēkiem ne vienmēr veidojas viegli. Mums katram ir savas vājības, kompleksi, īpatnības, vēlmes, sapņi, vajadzības un rakstura īpašības, un tās ne vienmēr sakrīt ar partnera personību, kā rezultātā veidojas konflikti. Šai sakarā lifehack.org piedāvā izplatītāko strīdu tematu apkopojumu, par ko pāri attiecībās konfliktē visbiežāk.

"Kāpēc tieši man seksā vienmēr ir jāuzņemas vadība?"

Kvalitatīvā intīmā dzīve ir viens no harmonisku un laimīgu attiecību stūrakmeņiem, taču, tā kā cilvēku libido aktivitāte nereti atšķiras, virsroku pār vēlmi pēc tuvības ņemot stresam, nogurumam vai citiem faktoriem, attiecību dalībniekiem var rasties priekšstats, ka partneris vairs nav ieinteresēts un tuvību nevēlas. Tā rezultātā likumsakarīgi rodas konflikts. Lai to risinātu, svarīgākais ir atklāti runāt par savām izjūtām – izvairīšanās no nepatīkamā temata apspriešanas situāciju tikai pasliktinās.

"Tu pavadi tik daudz laika ar šo "draugu"!"

Greizsirdība ir attiecību slepkava. Protams, ikviens laiku pa laikam jūt tās dūrienu pakrūtē, taču laimīgās attiecībās nemitīgai greizsirdībai noteikti nav vietas. Ja jūti, ka esi kļuvusi pārlieku paranoiska un kontrolē partneri bez pamatota iemesla, vispirms sakārto savu iekšējo pasauli, atbrīvojoties no nedrošības par sevi!

"Mēs nevaram iegādāties visas tās jaukās lietas, jo tu neapdomīgi tērē naudu!"

Ja pāris ir sastapies ar finansiālām grūtībām, taču viens no attiecību dalībniekiem par to neliekas ne zinis, nesamazinot savus tēriņus, kamēr otrs sastopas ar reālu naudas trūkumu vai arī cieškopīgais budžets, konflikts radīsies gluži dabiski. Šī strīda risināšanai nepieciešams izrunāties un vienoties par kopīgu plānu situācijas uzlabošanai. 

Visticamāk, atbildīgākajam attiecību dalībniekam jāapņemas sekot līdzi izdevumu un ienākumu sabalansēšanai, savukārt tam, kurš labprāt tērē līdzekļus neapdomīgos pirkumos, jāizvērtē to nepieciešamība un jāiemācās kontrolēt sevi.

"Vai tas ir tik grūti – satīrīt aiz sevis?"

Mājsaimniecības pienākumiem viens no attiecību dalībniekiem bieži vien velta vairāk laika, kā rezultātā otrs pie tā pierod. Tā iemesli ir dažādi, taču visizplatītākais ir katra atšķirīgā izpratne par tīrību. Ja tevi putekļu kamoli pagultē tracina, vīrietis tos, visdrīzāk, nav pat pamanījis, neraugoties uz faktu, ka māju jūs it kā uzkopjat kopīgi… Un augsne pamatīgam strīdam ir sagatavota.

Šai situācijā, kā apgalvo psihologi, nav vērts rīkot skandālus un izskaidrošanos – tā vietā uzkop aiz sevis, vienojies ar partneri, ka to darīs arī viņš, un laiku pa laikam sarīko mājās ģenerāltīrīšanu, palūdzot vīrietim izdarīt konkrētus darbus, kamēr pati nodarbojies ar citiem.

"Kāpēc mēs kādreiz nevaram darīt to, ko gribu arī es?"

Attiecībās viens partneriem parasti ir aktīvāka un dominējošāka personība, kā rezultātā otrs piekāpjas viņa vēlmēm un ierosinājumiem, lai gan ne vienmēr ir ar tiem mierā. Lai šo problēmu risinātu, strīdēšanās vietā piekop citu taktiku – sastādi sarakstu ar lietām, ko vēlies izmēģināt, un piedāvā šīs alternatīvas mīļotajam cilvēkam, izskaidrojot, kā jūties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!