Foto: Shutterstock
Vairums sieviešu laulības uzskata par neiztrūktošu laimīgas un harmoniskas dzīves sastāvdaļu, tomēr nereti, tiecoties ātrāk piepildīt savas iedomas un priekšstatus, šis solis tiek sasteigts. Lai tā nenotiktu arī ar tevi, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajām lietām, ko ikvienai no mums ir vērts izdarīt pirms apprecēšanās!

Dodies uz aklo randiņu

Lai cik smieklīgs arī nebūtu tā iespējamais gala rezultāts, šī ir viena no lietām, kas reizi mūžā jāizmēģina ikvienam. Sliktākajā gadījumā tev nāksies izmantot "drošības zvanu", par ko jau iepriekš būsi vienojusies ar draudzeni, labākajā – būsi ieguvusi jaunus kontaktus un vērtīgu pazīšanos vai, iespējams, pat sastapsi savu īsto otro pusīti!

Izzini sevi

Lai gan sievietes, dažādu iemeslu vadītas, domā citādi, vīrieši tomēr nespēj lasīt mūsu domas. Šai sakarā pirms nopietnu attiecību uzsākšanas, kam ideālā variantā būtu jāturpinās visa mūža garumā, vispirms iepazīsti sevi. Tas attiecas gan uz tavu personību, uzskatiem par dzīvi un tās vērtībām, gan arī tik delikātu tematu kā intīmo dzīvi.

Iemanto neatkarību un sakārto savu dzīvi bez vīrieša palīdzības

Attiecības lieliski papildina mūsu dzīvi, taču mīļotajam cilvēkam nav jābūt personai, kura tajā ievieš kārtību. Lai tu savienībā ar partneri justos patiešām harmoniska un laimīga, vispirms kļūsti pašpietiekama, iemanto neatkarību un tad atrodi cilvēku, ar kuru dalīties savās kaislībās un veidot kopīgu dzīvi!

Izvērtē sava partnera raksturu

Lai paliktu uzticīga pati sev, sastādi sarakstu ar īpašībām, kas tev partnerī, īpaši laulātajā draugā, ir vissvarīgākās. Protams, dzīves laikā un attiecību gaitā tās var mainīties, taču, ja jūti, ka tev nākas iziet uz kompromisiem, ar ko nepavisam neesi mierā, apdomājies, vai ar konkrēto cilvēku patiešām jūties laimīga!

Iemācies būt viena, nejūtoties vientuļa

Šī, iespējams, ir pati vērtīgākā prasme, kas mums dzīves laikā jāapgūst. Protams, tā kā esam sociālas personas, lielākajā daļā gadījumu enerģiju un gandarījumu gūstam, komunicējot ar līdzcilvēkiem, taču, ja spēsi justies laimīga un baudīt dzīvi arī vienatnē, tad būsi tikai ieguvēja!

Atvēli savā ikdienā laiku attiecībām

Ja esi viena, taču ar šo situāciju neesi mierā, izvērtē, vai tavā dzīvē vispār ir atvēlēta vieta otram cilvēkam. Cik daudz laika tavā ikdienā aizņem darbs, tikšanās ar draugiem, hobiji un sevis pilnveidošanas nodarbes? Cilvēki pie mums atnāk tad, kad esam gatavi viņus satikt.

Pārrunājiet finanšu jautājumus

Pirms kopdzīves uzsākšanas vienošanās par finanšu jautājumiem un neskaidrību, vēlmju un gaidu pārrunāšana ir obligāta. Pretējā gadījumā vari saskarties ar negaidītiem un nepatīkamiem pārsteigumiem, īpaši, ja kopdzīves uzsākšanai patiesībā vēl nemaz neesat gatavi. Kā atzīst attiecību eksperti, šai jomā visam jānāk viegli un dabiski – arī nepatīkamu jautājumu pārrunāšana un problēmu risināšana nedrīkstētu radīt iemeslu strīdiem.

Iemācies risināt konfliktus

Dramatiskas emociju izpausmes un skandālus, ja vēlies saglabāt cieņpilnas attiecības, patiešām ir vērts izslēgt no savu komunikācijas paņēmienu klāsta. Tā vietā apgūsti prasmi savaldīties un konstruktīvi pārrunāt arī pašas nepatīkamākās lietas, ja vien vēlies rast to risinājumu un gūt pozitīvu rezultātu.

Runā par nākotni

Nebaidies dalīties savos priekšstatos par harmonisku laulības dzīvi un pārrunā ar mīļoto jautājumus, kas tev šķiet svarīgi. Vai jūs abi strādāsiet? Kur jūs dzīvosiet? Cik gatavi jūtieties bērniem? Nereti lielākā daļa strīdu rodas vien tāpēc, ka neesam informēti par partnera vēlmēm un pieņemam, ka mīļotais cilvēks jūtas tāpat kā mēs. Nepieļauj šādus pārpratumus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!