Foto: Shutterstock

Visticamāk, arī tu pievienojies to cilvēku viedoklim, kuri uzskata, ka intīmās tuvības biežumu nekādā gadījumā nevajadzētu fiksēt un mērīt vai, vēl ļaunāk, ieplānot to ar iepriekš paredzamu regularitāti. Tomēr psihoterapeits un vairāku pētījumu, kas analizē pāru attiecības, autors Gerijs Ņūmens (Gary Neuman) apgalvo, ka tieši regulāra un kvalitatīva intīmā dzīve ir pamats, uz kā balstās ikvienas veiksmīgas partnerattiecības, vēstī "Huffington Post".

Savus uzskatus Ņūmens apliecinājis arī projekta "Creating Your Best Marriage" ietvaros, kurā vairākās video sērijās skaidro mīlēšanas būtisko nozīmi attiecībās un cilvēku ikdienā, uzsverot, ka tieši seksa biežums ir galvenais lielums, kas nosaka, vai pāris laulībā jūtas laimīgi un harmoniski vai cīnās ar nemitīgiem konfliktiem un nesaskaņām.

Pie šāda secinājuma psihoterapeits nonācis, aptaujājot vairāk nekā 400 sieviešu un atklājot, ka laimīgi precētās pētījuma dalībnieces ar seksu nodarbojas 11 reizes mēnesī, kamēr sievietes, kuras ar laulības dzīvi nav apmierinātas, vien trīs līdz četras reizes.

Tāpat Ņūmens uzsvēris, ka būtiska nozīme ir ne vien intīmās dzīves kvalitātei, bet mīlēšanās biežumam. Tiesa, šis faktors gan cieši korelē ar emocionālo saikni, kas pāra starpā valda, taču šai sakarā jāatceras, ka sekss arī veicina tās rašanos, emocionālo tuvību nostiprinot. 

Tāpat Ņūmens pāriem iesaka neaizmirst par dzīvi ārpus partneru ierastās vides – mājām, naudas problēmām un bērnu audzināšanu. Regulāri pārrunājot savus mērķus, izjūtas un sapņus, savstarpējā sapratnes palielināsies, uzlabojoties arī attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!