Foto: Shutterstock

Skaista satikšanās, priekpilnas attiecības, romantisks bildinājums un sapnis par grandiozām kāzām. Viss skan lieliski, taču dažkārt viss nenotiek kā plānots un lielais sapnis par kāzām paliek neizsapņots, tāpēc šoreiz piedāvājam veidus, kā pārdzīvot atceltu saderināšanos.

Pēc bildinājuma esi teju septītajās debesīs, bet, iesākot plānot vienu no dzīves svarīgākajām dienām, kaut kas noiet pavisam greizi un ir jāvienojas par bildinājuma un kāzu atsaukšanu. Jāsaka, ka tas ir visai sāpīgs process, jo kopdzīve ar šo cilvēku radīja iespaidu par patīkamu kopā būšanas laiku, kurā netrūka ne romantikas, ne humora. Kā nepajukt radīto emociju jūrā un kā rīkoties? Lūk, daži ieteikumi.

Tiec galā ar kāzām saistītām lietām

No tā brīža, kad saderināšanās tiek atcelta, neraugoties uz to, kurš pateicis gala vārdu, ir uzreiz jāvienojas par visiem ar kāzām saistītajiem sīkumiem, vēsta portāls "Theeverygirl.com". Protams, šis solis nav sevišķi patīkams, taču tā ir tā lieta, ar kuru jāiet galā, citādi vieglāk nepaliks. Uzsākot šo procesu, saprotam, ka šis nav vien parasts strīds, bet tas viss ir reāli. Jāsaka, ka neviens tajā brīdī, kad sirds salūzusi vairākās daļās, nevēlas domāt par šādiem pienākumiem, bet citu variantu nav. Izveido sarakstu ar darāmajām lietām un vienojies ar bijušo otro pusīti par rīcības plānu.

Kad saproti, ka patiešām viss notiek realitātē, vispirms to vajadzētu paziņot pārējiem. Protams, ja kāzas plānotas pēc gada, tad tas, iespējams, nav jāpaziņo uzreiz nākamās pusstundas laikā, taču, ja kāzas ir pēc nedēļas, mēneša vai vienkārši tuvākajā laikā, vajadzētu respektēt citu cilvēku brīvo laiku un paziņot bēdīgās ziņas. Paziņojot šo vēsti, nevajag izplūst detaļās – nevienam nevajag paskaidrot – kas, kā, kur. Vien pietiks ar tik vienkāršu ziņu kā "Mūsu kāzas ir atceltas", kad būsi gatava, varēsi pavēstīt arī pārējo stāstu, taču iesākumam pietiks ar šo.

Tad atliek nokārtot visas saistības ar pakalpojumu sniedzējiem – atteikt meistarus, atdot atpakaļ gredzenus un nokārtot visas šīs lietas.

Vēl viens vērtīgs padoms – aizmirsti par izdevumiem. Jā, savi materiālie zaudējumi kāzu atcelšanas gadījumā arī būs, tomēr šajā gadījumā vairāk jādomā par sevi. Ja kāds tev uzdod jautājumus, vai nepārdzīvo par finansiālajiem zaudējumiem, atbildi, ka "Es labāk esmu nabadzīgāka nekā dzīvoju nelaimīgā laulībā". Cerams, ka šāds teikums apklusinās ziņkārīgos un tev vairs nebūs jādomā dažādi attaisnojumi.

Tajā pašā laikā, lai arī noteikti zaudējumi būs, padomā par sevi. Ja iepriekš dzīvojāt kopā, jums noteikti bija jau kopīga iedzīve, kopējs budžets. Ierosini sadalīt visu godīgi, lai nepaliec bez nekā. Vienojies par pareizāko lēmumu un nodrošini sev nepieciešamo jaunam sākumam.

Ja saproti, ka netiksi galā ar šiem organizatoriskajiem uzdevumiem, uztici tos tuvam draugam vai ģimenes loceklim. Jāpiekrīt, ka dažkārt šādu uzdevumu izpilde noteikti ir pārāk grūta.

Foto: Shutterstock

Pārtrauc kontaktēties

Lai arī vienīgais veids, kā atrisināt konfliktus, ir izrunājoties, atceries, ka jūs tomēr jau esat tikuši tik tālu – paziņots par kāzu atcelšanu, sadalīta manta. Ja process aizgājis jau līdz tam – vai ir atpakaļceļš? Būt draugiem pēc bildinājuma atcelšanas noteikti nav viegli, dažkārt pat ir neiespējami būt labām paziņām pēc vienkārša romāna vai vasaras aizraušanās, nerunājot par kaut ko tik nopietnu kā bildinājums.

Tāpat šāda draudzība var būt pietiekami sāpīga – kādam vēl izrādīsies jūtas, kāds šo otru cilvēku nevarēs izturēt – lieka drāma dzīvē jau pēc tik dramatiskiem notikumiem vairs nav vajadzīga. Izdzēs telefona numuru un nedomā par kontaktēšanos ar šo cilvēku – tas būs sāpīgi jums abiem. Tāpat necenties sekot viņa sociālajiem profiliem. Ieraudzīsi kādu fotogrāfiju, kā viņš it kā labi pavada laiku kopā ar draugiem, un nespēsi to pārdzīvot, tāpēc tas būs lieks stress.

Iemācies sevi mīlēt

Nevar noliegt, ka šķiršanās ir sāpīgs process, tāpēc šis ir brīdis, kad tev jāvelta laiks sev un savai labsajūtai. Izbaudi stundu garas burbuļvannas, uzaicini kādu draudzeni, lasi kādu labu grāmatu un dari to, kas tev patiešām patīk. Uzrīko ballīti, aizbrauc apciemot ģimeni vai dodies elpu aizraujošā ceļojumā – šeit iztēlei nav robežu, tu esi pelnījusi atpūtu un laiku sev.

Tomēr atceries, ka tas ir arī laiks, kuru tev vajag pavadīt arī vienai – tev jāpierod pie miera un klusuma mājās un tā, ka ne vienmēr būs kāds, kas sagaidīs mājās ar vakariņām.

Samierināšanās ir labākās zāles

Kā jau iepriekš tika minēts, laiks ir jāizbauda arī vientulībā, un tas būs tas brīdis, kad patiešām sapratīsi, kas noticis un kāda būs turpmākā dzīve. Tur nav nekā nepareiza un tas nav nekas traģisks – tas vienkārši ir posms, kuram veiksmīgi jātiek pāri.

Aizmirsti par tādiem jautājumiem "Ko es izdarīju nepareizi?", "Ko es varēju noklusēt?" un "Ja būtu darījusi ko citādi, vai mēs vēl būtu kopā?".

Tie ir jautājumi, kuri noteikti ir jāaizmirst, jo viņi neko nemainīs. Atceries, ka tajā brīdī darīji, kā uzskatīji pareizāk, un, iespējams, ja jūs vēl būtu kopā, tu būtu vēl nelaimīgāka.

Izkrati sirdi labākajai draudzenei un pēc tam par to aizmirsti – centies katru pasēdēšanu draugu lokā nepārvērst par tevis žēlošanas ballīti. Centies saprast, ka tā, kā ir, ir daudz labāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!