Foto: Shutterstock
Negribētos teikt, ka, mēģinot piesaistīt vīrieša uzmanību, ķeramies pie izmisīgiem soļiem, tomēr, ja ļoti tiecamies pēc kādiem rezultātiem, zināmu enerģijas devu savos centienos ieguldām. Kas uzskatāms daudz par daudz? Lūk, "Gurl" attiecību eksperti izvirzījuši paņēmienus, ko labāk nepielietot, cenšoties iekarot kāda uzmanību. Tikmēr centāmies noskaidrot arī reālas situācijas.

Centieni padarīt viņu greizsirdīgu

Viens no populārākajiem paņēmieniem – kāda trešā iesaistīšana spēlē. Respektīvi, gaidīt, kamēr iecerētais kļūs greizsirdīgs. Tomēr "Gurl" attiecību eksperti uzsver, ka negatīvas uzmanības piesaistīšana nekad nav labākais variants. Tu taču vēlies parādīt, ka esi ieinteresēta viņā, ne kādā citā vai pat visos pasaules vīriešos, ne tā?

Arī tad, ja vēlāk sarunās paskaidrosi, ka rīkojies tā tikai tāpēc, lai iegūtu viņa uzmanību, tas var viņu atbaidīt, pamatojoties uz to, ka esi īsta drāmas karaliene.

Savā stāstā dalās Vita (28). "Godīgi sakot, pie gredzena pirkstā tiku, pateicoties greizsirdībai. Mazliet pakaitināju savu topošo vīru un viss notika, bet esmu pārliecināta, ka mēs apprecētos arī tāpat. Un bez tā lielā bardaka, skaidrošanās, kas risinājās pēc flirtēšanas ar citiem vīriešiem. Ja ir tur tā mīla, tad viņa arī ir. Ja nav, tad arī greizsirdība nepalīdzēs."

Vairāk par greizsirdību un attiecībām vari lasīt šeit.

Draugu iesaistīšana

Foto: Shutterstock

Izlikšanās par to, kas tu neesi

Foto: Shutterstock

Saprotams, ka sabiedrībā mēs nespējam būt tieši tādas, kā esam patiesībā. Ikviens, izejot cilvēkos, uzliek kādu masku – pat neapjaušot to. Tomēr, kad par visām varītēm cenšamies pievērst kāda uzmanību, mēdzam izvēlēties masku, kas pilnībā neraksturo mūs pašas.

Izliekoties par to, kas tu neesi un pamainot sevi tikai tā, lai pēc iespējas ašāk iepatiktos otram, tu, iespējams, pievērsīsi viņa uzmanību daudz ātrāk. Tomēr tas noteikti nepalīdzēs ilgtermiņā. Agrāk vai vēlāk tev būs jāatklājas. Diez vai kungam patiks tavas pēkšņās personības maiņas, saprotot, ka tas, kas tev šķietami agrāk patika, patiesībā uzdzen tev riebumu.

"Man vidusskolas gados ļoti patika viens puisis – jauns, zilām acīm, blonds. Kur vēl labāk," smejoties noteic Maija (36). "Tobrīd viņš patika visām meitenēm, tajā skaitā arī man. Izdabāju uz nebēdu, lai tikai viņam iepatiktos, un iepatikos arī. Tikai vēlāk sapratu, ka mēs esam pārāk dažādi un tie visi centieni vispār nebija to vērti, jo normālas attiecības izveidot nebija iespējams. Bet tās atklāsmes nāk tikai pēc laika. Tā man bija laba mācība turpmāk neko no sevis netēlot."

Pārāk centīga otra cilvēka izzināšana

Foto: Shutterstock

Pavisam iespējams, ka kāds patiešām piesaistījis uzmanību. Tu esi pamanījusi, kas viņam liek smieties, kas – saskumt. Pastāv varbūtība, ka esi pat ievērojusi to, kāda kafija viņam garšo. Lai arī tas var šķist patīkami un liecinās par to, ka tevi viņš tiešām interesē, tas otram sākotnēji var šķist visai dīvaini.

Iedomājies sevi šādā situācijā. Pie tevis pienāk cilvēks, kuru pirms tam absolūti neesi ievērojusi, bet viņš par tevi zina visu. Vai tas nešķitīs pat nedaudz baisi?

"Gurl" attiecību speciālisti iesaka šīs zināšanas izmantot savā labā, izspēlējot tās pareizajā laikā un veidā, tomēr saprotot, ka tavas pārākās zināšanas var šķist visai aizdomīgas.

"Es domāju, ka mūsdienās visi par visiem zina visu, jo cilvēki ir ļoti neuzmanīgi ar savu informāciju – publicē to, kur ir, ko dara, kā jūtas. Uzzināt kaut ko par otru vispār nav grūti, tomēr agrāk tā nebija. Kad man studiju gados viens studiju biedrs nepārtraukti no draugiem bija uzzinājis, kur došos vakarā izklaidēties, un tikai tādēļ ieradās tur, jutos mazliet jocīgi. Tā kā izsekotājs. Bet viņš pēc laika apjauta, ka nekā tur nebūs un ka tas ir par daudz," stāsta Aija (32).

Savu zināšanu apslēpšana

Foto: Shutterstock

Runājot par mazās ludziņas izspēlēšanu un mākslīga sava tēla izveidošanu, būtu vērts izcelt, ka savas zināšanas apslēpt nevajag. Kam gan par labu var nākt, ka lūdz vīrietim izskaidrot dažādas lietas, ko pati sen jau zini un izproti?

Protams, tas kaut kādā ziņā viņam liks justies varenākam, kas dažos gadījumos visai veiksmīgi izspēlējas dzīvē, tomēr tā vietā, lai pārvērstu sevi par nezinīti, būtu vērts parādīt savas zināšanas un to, ka jums ir kaut kas kopīgs.

Bail, ka nobiedēsi vīrieti ar savām zināšanām? Arī māksliniecei Ievai Bondarei šajā sakarā ir viedoklis. Ieva uzskata, ka sievietei nav jāizliekas nedaudz muļķīgākai, lai tikai izpatiktu vīrietim. "Tad viņi paši ir vainīgi, jo es domāju, ar gudrāku sievieti viņi paši gudrāki kļūst, un, ja viņiem ir bail, lai netuvojas gudrām un skaistām sievietēm."

"Mana draudzene ir tā samīlējusies vienā puisī, ka vienkārši kauns skatīties. Gudra sieviete, strādā labā darbā, bet, esot kompānijā, kur ir vīrietis, kurš viņai jau vairākus gadus patīk, viņa ķiķina kā jauna meitene. Ar atplestu muti klausās visā, ko viņš saka – arī tad, ja ko gaužām aplamu," skaidro Kristīne (27).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!