Foto: Shutterstock
Telefonu un sociālo tīklu lietošana kļuvusi par ikdienišķu dzīves sastāvdaļu – ļoti iespējams, liela daļa nesapratnē pat sarauc pieri, ja kāds nesen iepazīts cilvēks paziņo, ka modernā ierīce viņam nav vajadzīga un sociālajos tīklos arī viņu neatrast. Lai gan šķiet, ka telefonu un soctīklu lietošanā nekā sarežģīta nav, ir vairāki noteikumi, kurus vajadzētu ievērot, lai darbības neietekmētu ikdienas dzīvi.

Starp citu, telefonu lietošana atstāj iespaidu arī uz veselību, piemēram, miega kvalitāti un locītavām. Cilvēki nereti pat nemana, kā paskrien laiks, kad viņi pirms miega nosolās vien uz mirkli pārskatīt soctīklu saturu un tūdaļ jau doties pie miera. Minūte pie minūtes, un ar telefonu rokā esi nogulējusi jau pusstundu, nozogot miegam atvēlēto laiku! Savukārt ierīces turēšana nemainīgā pozā uzliek lielu slodzi saitēm un locītavām, kuras šādā veidā ar laiku "nolietojas".

Izmantojot sociālos tīklus, ikvienam ir jāapzinās, kas var apmeklēt viņu profilu – draugi, vecāki, kaimiņi, iespējams, arī nelabvēļi un pat potenciālie darba devēji. Starp citu, tieši darbības sociālajos tīklos ir viena no lietām, kuru priekšniecība, pirms kāda pretendenta pieņemšanas darbā, pārbauda, jo ieraksti, komentāri, interesējošās "lapas" un fotogrāfijas sniedz visnotaļ plašu ieskatu tajā, kas intervijas laikā netika pārrunāts. Latvija tomēr nav tik liela – arī tad, ja esi savu profilu uzlikusi kā slēgtu, tas nenozīmē, ka caur paziņu paziņām tevis publicētajam saturam nevarēs piekļūt. Tieši tāpēc par darbībām ir jādomā divtik uzmanīgi – pretējā gadījumā var arī nākties zaudēt labu darba vietu.

Taču situācijas, kurās var nonākt telefona un sociālo tīklu lietotāji, ir ļoti dažādas. Par neveiklākajiem brīžiem, nepieklājīgiem ierīču lietošanas paradumiem, atvaļinājuma no sociālajiem tīkliem un vēl citām aktuālām tēmām lasi "Viņa" apkopotajā rakstu izlasē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!