Foto: Shutterstock
Būšana laulībā ir kā iešana pa kalnainu ieleju, kur vienu brīdi, uzkāpjot kalna galā, tev paveras elpu aizraujošs skats, bet citā tu esi tik zemu, ka viss, ko redzi ir milzu kalns, kurā uzkāpt liekas neiespējami. Pat laimīgākās attiecības ik pa laikam piemeklē nesaskaņas, kuru cēlonis bieži vien meklējams viena partnera neapmierinātībā ar otru. Šoreiz apskatīsim, kāds ir precētu sieviešu biežākās sūdzības par vīriešiem.

Mums visiem ik pa laikam patīk "pačīkstēt" par lietām, kas mūs nepamierina – nianses savā izskatā, laikapstākļi vai pat mīļotā vīrieša uzvedība. Bieži vien mēs izvēlamies par lietām attiecībās, kas mūs neapmierina, aprunāties ar kādu citu, nevis savu otro pusīti, tādā veidā izbēgot no kārtējā strīda. Draudzenes un ģimenes locekļi ir daudzi cilvēku sarakstu augšgalā, taču ir tādi, kas izvēlas savas problēmas izklāstīt profesionālim. Portālā "Fatherly" laulību terapeiti un psihologi atklāj biežākās precētu sieviešu sūdzības par vīriešiem.

Taču ne tikai sievietes mēdz būt neapmierinātas ar savām partnerattiecībām, arī vīriešiem ir par ko "pačīkstēt". Te atradīsi biežākās precētu vīriešu sūdzības par savām sirds dāmām.

Viņš manī neklausās


Laulību terapeiti vienbalsīgi piekrīt, ka šī ir viena no tām precētu sieviešu sūdzībām, kuru viņiem nākas dzirdēt visbiežāk. Komunikācija attiecībās ir ļoti būtiska, taču tā gluži kā svaigi ziedi, laikam ritot, novīst. Kad tas notiek, sievietēm rodas sajūta, ka viņām savam mīļotajam vairākkārt ir jāatkārto viens un tas pats. Savukārt vīrietim sievietes nemitīgā atkārtošanās liek domāt, ka mīļotā viņu "zāģē".

  • Te atradīsi vingrinājumus, kas palīdzēs jums labāk sadzirdēt vienam otru un izvairīties no nemitīgajiem strīdiem.


Attiecību terapeite Terēza Heringa tiem vīriešiem, kuriem ir sajūta, ka sieva viņus nemitīgi "zāģē", iesaka censties lasīt starp rindām un padomāt, ko patiesībā viņa sieva grib pateikt ar kārtējo pārmetumu jūgu.

Viņš nesaprot, cik smagi es strādāju


Šo sūdzību terapeitiem ļoti bieži nākas dzirdēt tieši no sievietēm ar bērniem. Būšana par māti ir izaicinošs un smags darbs. Daudzas māmiņas ir atzinušas, ka tas ir viens no grūtākajiem darbiem, kādus viņas jebkad ir darījušas. Pietam, ir lietas bērna audzināšanā, ko var paveikt tikai sieviete, piemēram, barošana ar krūti. Arī foruma "Līdere" radītāja un trīs bērnu māmiņa Solvita Kabakova atzīst, ka palikt mājās ar bērniem ir grūtāk nekā katru dienu doties uz darbu. "Tas ir emocionāli grūti. Tu vakarā esi tā piekusis, pat ja tu neesi neko fizisku darījis, jo mazais cilvēks paprasa visu tavu uzmanību, un tajā brīdī, kad viņš veiksmīgi nolikts gulēt, tev tomēr vēl kaut kas ir jāpaspēj izdarīt," viņa skaidro. Taču nereti vīrieši uzskata, ka "sēdēt" mājās ar bērnu ir vienkārši, tāpēc daudzas sievietes jūtas nenovērtētas. "Visiem tiem, kuri uzskata, ka "sēdēt" mājās ar bērnu ir vienkārši, es ieteiktu pamēģināt, kā tas ir, un nevis vienu dienu, bet kādas trīs dienas pēc kārtas, un tad, lai atnāk parunāt," uzskata Kubakova.

Taču arī tās mammas, kuras ir nolēmušas apvienot karjeras izaugsmi ar mātes pienākumu pildīšanu, mēdz justies nenovērtētas. "Daudzas sievietes jūt spiedienu būt veiksmīgas gan profesionālajā, gan privātajā dzīvē, esot mātei un sievai," atklāj psiholoģe un pāru konsultante Hetere Lionsa. "Taču tā kā lielākā daļa mājas pienākumu tiek sadalīti, balstoties uz dzimuma lomu, tas nereti liedz sievietei būt veiksmīgai visās trīs jomās vienlaicīgi."

Foto: Shutterstock

Viņš grib tikai seksu


Terapeitiem nereti nākas dzirdēt sievietes sūdzamies par to, ka viņu vīri grib tikai seksu. Taču šīs sajūtas rodas attiecībās, kurās ir novērojams saiknes zudums starp partneriem. Kad starp vīrieti un sievieti zūd saikne, vīrieši cenšas to atgūt ar seksa palīdzību, savukārt sievietēm vispirms ir nepieciešama emocionālā tuvība un tikai tad, kad viņas to ir ieguvušas, sievietei rodas vēlme nodoties arī intīmajai tuvībai.

Sievietes sajūta, ka viss, ko vīrs no viņas vēlas ir sekss, bet vīrieša viedoklis, ka sieva nekad nevēlas nodoties intīmai tuvībai, turpināsies tik ilgi, kamēr netiks atgūta savstarpējā saikne. "Ja tu vēlies nodarboties ar seksu, ir svarīgi sievieti uz to pavedināt," atklāj Heringa. "Taču pačukstēšu, ka pavedināšanas veids varētu atšķirties no tā, kādu to sagaidītu tu."

Viņš neizsaka man komplimentus


Ir vīrieši, kas nolemj savas mīļotās neapbērt ar komplimentiem, jo viņas ir izteikušas piezīmi, ka nevēlas dzirdēt vīra komentārus par savu drēbju izvēli, bet tā vietā vēlas būt mīlētas neatkarīgi no tā, kas viņām mugurā. Taču, kā redzams, šī problēma slēpjas ne tikai vīriešu, bet arī sieviešu attieksmē, tāpēc terapeiti iesaka vīriem izteikt vairāk komplimentus, bet sievām biežāk vērsties pie saviem mīļotajiem pēc viedokļa dažādos ar ārējo izskatu saistītos jautājumos. "Ja sieviete vēlas dzirdēt no vīrieša komplimentus par savu ārējo izskatu, viņai ir biežāk jācenšas pievērst vīrieša uzmanība savam jaunajam matu sakārtojumam, apģērba gabalam vai kurpēm," atklāj psiholoģe Polija Junga Eisendrata. "Necenties viņu testēt, gaidot, kamēr viņš pat pamanīs pārmaiņas tavā ārējā izskatā. Tā vietā vienkārši pajautā, ko viņš par to domā."

Viņam nav laika man vai bērniem


Bērnam piedzimstot, visbiežāk māte ir tā, kas paliek mājās ar atvasi, bet tēvs turpina pelnīt naudu, pildot savus darba pienākumus. Nereti atgriežoties mājās pēc smagas darba dienas, viss, ko vīrietis vēlas, ir relaksēties jebkurā viņam pieņemamā veidā – skatoties televizoru, lasot grāmatu vai darot ko citu. Kaut atpūtas laiks ir vitāli nepieciešams jebkuram, ja tās laikā aizvien biežāk tiek izstumti citi ģimenes locekļi, atpūta var kļūt par iemeslu sievas neapmierinātībai ar attiecībām. Tāpēc, lai neveidotos pārpratumi, terapeiti iesaka ar partneri pārrunāt nianses, kas saistās ar atpūtu pēc darba. Izskaidro sievai, ka, esot vienatnē, tu visefektīvāk spēj relaksēties un atbrīvoties no darba dienas laikā sakrātā stresa. Taču nedrīkst aizmirst savā aizņemtajā grafikā pietaupīt arī laiku ģimenei. Ja ikdienā ir grūti noorganizēt laiku, ko pavadīt ar bērniem un sievu, tas ir jāieplāno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!