Lai arī ir skaidrs, ka sekss nav vienīgā un nereti arī ne būtiskākā romantisku attiecību sastāvdaļa, tas ir gana nozīmīgs jautājums ikvienam pārim. Tikpat naivi, kā ticēt, ka pāris var pavadīt dzīvi kopā, ne reizi nesastrīdoties, ir uzskatīt, ka intīmā dzīve būs ideāla visu laiku. Realitātē guļamistabas dzīvē ļoti daudzās attiecībās mēdz būt līdz galam neatrisināti jautājumi. Par to, vai tas ir normāli, ka partneru vēlmes seksuālajā jomā atšķiras, un ko ar to iesākt, podkāstā "Laimes laboratorija" runājām ar psihoterapeitu Andri Veselovski.

Jautājumā par to, cik bieži tad nodoties mīlas priekiem, partneru uzskati atšķiras gana bieži, norāda Veselovskis. Viņš skaidro, ka ikvienam cilvēkam ir atšķirīga seksualitāte un arī vēlmes cilvēkiem ir dažādas. Ja izmaiņas notiek laika gaitā, to ir grūti pieņemt un saprast, kas veicinājis izmaiņas un kā ar tām sadzīvot. "Ja tas izmainās, ko tas nozīmē? Vai partneris mani vairs nemīl, ja vairs negrib, vai kas tas ir? Justies labi šajā jomā ir ļoti svarīgi," uzsver speciālists.

"Protams, ja sieva grib biežāk un vīrietis nespēj vēlmes piepildīt, viņš var ļoti pārdzīvot," piemēru min psihoterapeits, "ļoti bieži šis pārdzīvojums paliek viņā un viņš nezina, ko ar to darīt. Viņš cieš, un var būt dažādas problēmas – gribas jaunas attiecības vai gribas palikt darbā. Sāk jukt ģimene." Speciālists uzsver, ka tāpēc ir ļoti svarīgi, lai cilvēki iemācītos saprast, kā rīkoties šādā situācijā, kā viņiem lemt.

Lielākā problēma – interpretācija

Gadījumā, kad vēlmes, cik bieži nodarboties ar seksu, sāk atšķirties, problēma bieži slēpjas nevis pašā faktā, ka notikušas izmaiņas, bet gan partneru interpretācijā. Interpretācija var notikt apzināti, bet reizēm cilvēku pārņem nesaprotamas sajūtas. Cilvēks var apzināties izmaiņu cēloņus un novērtēt to ietekmi uz attiecībām ilgtermiņā, piemēram, gadījumā, ja pārim piedzimis mazulis. Tomēr līdzīgā situācijā cilvēki var reaģēt dažādi – viens to pieņems kā normālas pārmaiņas un meklēs risinājumu, bet cits jutīsies atstumts, nesaprasts, nemīlēts. Ja sievietes vēlme pēc seksuāla kontakta samazinās, vīrietis var sākt domāt, ka viņu vairs nemīl, ka viņš ir slikts vīrs vai slikts tētis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!