Foto: Vida Press

Seriāla "Draugi" aktiera Metjū Perija traģiskā nāve 28. oktobrī satricināja Holivudu un atgādināja, ka Perijs bija neticami vientuļš, kā viņš to bija jau rakstījis savos memuāros. Turklāt viņš nebija no principiālajiem Holivudas vecpuišiem, tādiem kā, piemēram, Leonardo Dikaprio. Gluži pretēji, Perijs ne reizi vien bija teicis, ka sapņo par sievu un bērniem.

"Domāju, ka es būtu lielisks vīrs un tēvs," viņš 2022. gadā sacīja intervijā žurnālam "People". "Esmu izaudzis starp maziem bērniem un, iespējams, tieši tādēļ tik ļoti vēlos savu ģimeni. Nākamās attiecības uztveršu patiešām nopietni: atradīšu to, kuru mīlēt pa īstam un ar kuru kopā nebaidīšos no lietām, kas mani agrāk biedējušas."

Izdevumam "Page Six" kāds avots Holivudā sacījis: "Viņš negāja uz randiņiem. Tas bija skumji. Lielāko daļu savas karjeras viņš cīnījās ar atkarību un ļoti baidījās, ka tās dēļ viņu neviens nespēs iemīlēt."

Šo versiju apstiprina arī Perija memuāri. Grāmatā aktieris atzinies, ka bieži vien pats sabotējis attiecības narkotiku atkarības un zemā pašvērtējuma dēļ. "Pat labajās dienās, kad esmu skaidrā un raugos nākotnē, šī dzīves daļa vienalga ir ar mani," rakstīja Perijs. Mīlas neveiksmes ietekmējusi arī ģimene un seriāla "Draugi" zvaigznes. Pareizāk sakot, aktiera māte ir Sjūzena Morisone – TV šovu vadītāja un Kanādas premjerministra Pjēra Trudo preses sekretāre. Perija tēvs ir aktieris Džons Benets Perijs, kurš slavu iemantojis, filmējoties "Old Spice" reklāmās un seriālos "Slepkavībai pa pēdām" un "Namiņš prērijā".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Matthew Perry (@mattyperry4)


Perijam bijuši vairāki neveiksmīgi romāni ar tādām zvaigznēm kā Džūlija Robertsa, Gvineta Paltrova, Kamerona Diaza, Lizija Kaplana un Valērija Bertinelli.

"Mani visu mūžu saistījušas nepieejamas sievietes," rakstīja Perijs. "Nav jābūt psihologam, lai saprastu, ka tas ir kaut kā saistīts ar manu māti."

Viens no šādiem neatbildētiem mīlas stāstiem bija tikšanās ar Dženiferu Anistoni, kura vēlāk kļuva par Perija kolēģi seriālā "Draugi". Metjū viņu uzaicināja uz randiņu, tomēr Enistone atteica. "Situāciju vēl vairāk pasliktināju, izkliegdams: "Mēs nevaram būt draugi!"" savulaik atklāja Perijs. Par laimi viņš kļūdījās: Dženifera Anistone kļuva par vienu no tuvākajiem un uzticamākajiem draugiem. Lai gan Perijs teica, ka 1994. gadā, kad sākās "Draugu" filmēšana, viņam joprojām bija jūtas pret kolēģi, viņš savos memuāros rakstīja, ka "varējām aizmirst par bijušo un koncentrēties uz to, lai abi iegūtu labāko darbu, ko varēja piedāvāt Holivuda."

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Jennifer Aniston (@jenniferaniston)


Līdz ar "Draugiem" nāca panākumi, pasaules slava un situāciju komēdiju piekritēju interese. Zināmākais no tiem bija romāns ar Džūliju Robertsu, ar ko Perijs tikās no 1995. gada beigām līdz 1996. gada sākumam. Interesanti, ka Robertsa piekrita piedalīties "Draugos" ar vienu noteikumu: viņas varonei jāsadarbojas ar Perija tēloto Čendleru. Divu deviņdesmito gadu superzvaigžņu abpusējās intereses rezultāts bija trīs mēnešus ilgs flirts pa faksu, kas pārauga attiecībās. Sirdsāķīši pavadīja kopīgus Ziemassvētkus, tomēr Metjū sagrāva idilli.

"Romāns ar Džūliju man bija pārāk smags pārbaudījums," savā grāmatā atzinās aktieris. "Man šķita, ka viņa tūliņ, tūliņ mani pametīs. Un kādēļ gan viņai to nedarīt? Man nekad nebija gana, es biju salauzts un nemīlams. Tādēļ tā vietā, lai piedzīvotu neizbēgamo zaudējuma agoniju, es pats šķīros no skaistās un spīdošās Džūlijas Robertsas."

Nopietnas attiecības Perijam bija arī ar volejbolisti Reičelu Dannu. Viņi tikās no 2003. līdz 2005. gadam, tomēr savos memuāros Perijs Dannu nav pieminējis. Arī aktrisi Liziju Kaplanu, ar ko viņam bija ilgstošākās attiecības – no 2006. līdz 2012. gadam. Starp citu, memuāros Perijs atklāj, ka kaut kādā brīdī gandrīz viņu bildinājis: "Es bieži domāju, kā būtu, ja tomēr būtu tam saņēmies, mums tagad būtu divi bērni un māja.. Bet nu es kā muļķis, kas savos 53 gados viens pats mājās raugās lejup uz bangojošo okeānu."

Vienīgā sieviete, kas saņēmusi Perija bildinājumu, bija aģente Mollija Gurvica. Viņa bija 22 gadus jaunāka par Periju. Arī viņas vārds grāmatā nav nosaukts, tomēr krāšņi aprakstīts, kā Metjū sievieti bildināja 2020. gadā. "Es viņai nopirku gredzenu, jo baidījos, ka viņa mani pametīs. Negribēju pandēmijas laikā būt slims un vientuļš. Biju kaifā no 1800 miligramiem hidrokodona, kad piedāvāju viņai kļūt par manu sievu... Viņa to zināja. Un piekrita."

Gurvica, kas tikās ar Periju no 2018. līdz 2021. gadam, pēc bijušā līgavaiņa nāves "Instagram" publicēja aizkustinošu ierakstu: "Mīlēju viņu stiprāk, nekā spēju iedomāties. Bet viņš bija sarežģīts cilvēks un radīja man sāpes, kādas nekad agrāk nebiju izjutusi. Manā pieaugušā cilvēka dzīvē nevienam nav bijusi tik spēcīga ietekme kā Metjū Lengfordam Perijam."

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)


Metju Perijam bija arī īsi romāniņi ar slavenām aktrisēm. Piemēram, ar Gvinetu Paltrovu, ar ko viņš iepazinās 1993. gadā. Savos memuāros aktieris izsmeļoši aprakstīja, kā skūpstījies ar jauno aktrisi pieliekamajā kambarī Masačūsetsas teātra festivāla laikā. Pēc Metjū nāves oskarotā aktrise apstiprināja viņa rakstīto un itin poētiski aprakstīja viņu romāniņu. "Mēs peldējāmies, dzērām alu vietējā bārā un skūpstījāmies augstu sazēlušā zālē. Tas bija maģiski. Tolaik "Draugu" pilotsērija vēl nebija izlaista, Metjū ļoti nervozēja un cerēja, ka viņa izrāviena mirklis ir pavisam tuvu," sacīja Paltrova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!