Foto: Shutterstock

"Kādēļ mums vajadzētu jūs pieņemt darbā? Kādas ir jūsu stiprās puses?" vai "Kur jūs redzat sevi pēc 10 gadiem?" – tie ir tikai daži no jautājumiem, kādus, visticamāk, tev uzdos personāla vadītājs, kad vēlēsies pieteikties darbā viņa pārstāvētajā uzņēmumā. Taču ne vienmēr godīgums vai vienkārša atbilde ir labākais variants, kā atbildēt. Bieži vien darba devējam ir noteiktas gaidas, ko viņš vēlas dzirdēt tavā atbildē.

"TikTok" un citos sociālajos medijos ir uzplaucis pamācību laikmets. Tur stāsta, kā pareizi rīkoties un atbildēt uz āķīgajiem standarta jautājumiem, kādus parasti uzdod darba intervijā. Taču ne vienmēr tie ir speciālista padomi, kas balstīti zināšanās. Bieži vien padomi ir pamatoti cilvēku pieredzē un ne vienmēr un ne visās situācijās var būt rezultatīvi, dažreiz pat var veicināt izgāšanos jau tā saspīlētajā un mazliet pazemojošajā situācijā darba intervijā. Tādēļ apkopojām atbildes uz to, kā labāk atbildēt uz šiem jautājumiem.

Rakstā uzzināsi, kurus jautājumus darba intervijā uzdot nedrīkst, kā arī, ko atbildēt, ja potenciālais darba devējs tomēr vaicā par ģimenes stāvokli, politiskajiem uzskatiem, reliģiju un seksuālo orientāciju. Tāpat varēsi uzzināt, kā atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

  • Pastāstiet mazliet par sevi...

  • Kāpēc mums vajadzētu jūs ņemt darbā?

  • Kādas ir jūsu stiprās un vājās puses?

  • Kā risināt konfliktus?

  • Kur jūs redzat sevi pēc 5, 10, 15 gadiem?

  • Kādēļ pametāt iepriekšējo darbu?

  • Kādēļ pametāt iepriekšējo darbu?

  • Vai ir kādi jautājumi mums?

Neveiklais brīdis pirms

Lai mazinātu uztraukumu un justos vairāk pārliecināts, kā arī neveiklo brīžu būtu mazāk, pirms darba intervijas jāveic priekšizpēte par uzņēmumu, kurā grasies strādāt, – jāizpēta uzņēmuma kultūra, vērtības, vīzija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!