Foto: LETA

Pēc aiziešanas no Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe sapratis, ka tik tiešām nevēlas šajā darbā atgriezties. Toreiz viņš uzrakstīja atlūgumu un savas domas nav mainījis līdz šim. Vēl vairāk – Grūbe ļoti reti arī aiziet uz kādu teātra izrādi, viņš atklājis žurnālam "Privātā Dzīve". Tagad mākslinieks strādā ar farmāciju saistītā darbā.

Dainis Grūbe, kurš tika uzskatīts par vienu no labākajiem Dailes teātra aktieriem, atlūgumu teātrī iesniedza pirms gandrīz trim gadiem. Mākslinieks tobrīd bija nolēmis mainīt savu dzīvi. Grūbe aizgāja arī no ēdināšanas biznesa, kurā darbojās kopā ar draugiem.

Tagad Grūbe sevi atradis ar farmāciju saistītā jomā un saka, ka viņam bieži nākoties atbildēt uz jautājumu, vai pašu nemāc ilgas pēc skatuves dēļiem. "Jautājumu, vai es neilgojos atkal kāpt uz teātra skatuves, man uzdod visbiežāk, kad satieku ilgāku laiku neredzētus paziņas. Varu atbildēt visiem uzreiz – nē, neesmu noilgojies," izdevumam atklāj Grūbe.

Teātra direktors Juris Žagars gan viņu aicina atpakaļ štatā, taču Grūbe nav ar mieru.

Kā skaidro aktieris, savu māksliniecisko apetīti viņš itin labi pabarojot dažādos kino projektos – piedāvājumu filmēties esot daudz, piemēram, jaunajā Andreja Ēķa seriālā "Dumpis" Grūbem tikusi galvenā loma. Viņš filmējies arī "Padomju džinsos" un citur.

Ārpus darba Grūbe cenšas laiku veltīt ģimenei – sievai un abām meitām. Savukārt pats uz teātri aiziet pavisam reti. Triju gadu laikā viņš bijis tikai uz divām izrādēm – "Linda Vista" Jaunajā Rīgas teātrī un nesen nobaudījis bijušās kolēģes Lauras Grozas iestudējumu Rīgas Krievu teātrī "Skatuve. Ugunī".

Pilns raksts lasāms 9. aprīļa izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!