Foto: Shutterstock
Rokas viegli trīs, vēderā netīkami spārnus plivina satraukti taurenīši. Jau grasies klauvēt pie priekšnieka kabineta durvīm, lai runātu par lielāku algu, bet sekundi vilcinies – ko īsti teikt? Kādā manierē? Vai argumenti gana spēcīgi? Cik daudz prasīt? Lūk, daži padomi par to, kā rīkoties šādā situācijā!

Laicīgi sagatavojies!

Ir pilnīgi normāli un pieņemami lūgt algas paaugstinājumu. Tomēr, pirms uzsākt sarunas ar darba devēju, sākumā pašam rūpīgi jāizvērtē iemesli, proti, kāpēc gan esmu pelnījis lielāku algu? Vislabāk argumentus pierakstīt, lai būtu skaidrība un sarunas laikā neapjuktu.

Algas pielikumam visbiežāk ir divi pamatoti iemesli. Pirmais – ja paplašinājies pienākumu daudzums. Otrais – lielāks darbs apjoms. Ideāli, ja sarunas laikā var pieminēt konkrētu statistiku, proti, kā sasniegumi ietekmējuši uzņēmumu kopumā? Varētu teikt: "Šajā gadā es uzņēmumam radīju 5000 potenciālo pirkumu, kas ir par astoņiem procentiem vairāk nekā iepriekšējā gadā." Jo spēcīgāki ir dati, jo lielāka iespējamība saņemt kāroto pielikumu. Mērķis ir pārliecināt priekšnieku, ka, saņemot lielāku algu, arī pats uzņēmums būs iesitis vārtus izaugsmei.

Cik daudz prasīt?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!