Foto: Shutterstock

Skaistumkopšanas tendences gandrīz vienmēr ir evolūcijas solis, tāpēc jauns gads ir labs pārmaiņu un izaugsmes katalizators. Izvērtēt, kas atstājams vēsturē un kura metode, produkts un tehnika ir pilnveidojama. Bez apņēmības katru dienu lietot SPF līdzekli un notīrīt kosmētiku pirms gulētiešanas, lūk, pieci ieradumi, ko eksperti piedāvā mainīt.

Septiņu vai 12 soļu ādas kopšanas rutīnas

Vēsturē jāatstāj ideja, ka pārmērīgā 12 soļu ādas kopšanas rutīna ir norma. Mūsdienu ādas kopšanas aktualitātes ir saistītas ar mantru, ka skaistums nozīmē “mazāk ir vairāk”. Turklāt, pateicoties jaunajām formulām, vēlamie rezultāti ir sasniedzami ar produktiem, kas vienā reizē sniedz vairākus mērķus.

Katrai sastāvdaļai savs produkts

Pēdējo desmitgadi ir dominējusi tendence – viena aktīvā sastāvdaļa vienā produktā (līdzeklis ar hialuronskābi, līdzeklis ar niacinamīdu un tā tālāk). Tiem, kuriem nav laiks vai vēlme gūt enciklopēdiska rakstura zināšanas par produktu sastāvdaļām un pēc tam rēķināt kā tos kombinēt un kopā lietot, jaunā vienkāršība būs tieši laikā. Zīmoli arvien vairāk rada produktus ar tām pašām iecienītajām sastāvdaļām, bet beidzot ar vairākām vienā.

Divkāršā ādas tīrīšana

Divkāršā ādas tīrīšana var būt efektīgākais veids kā attīrīt ādu, īpaši, ja ir lietota dekoratīvā kosmētika. Taču arī tīrīšanas metodes ir uzlabojamas. Saskaņā ar tendenču prognozētāju uzņēmuma “WGSN” datiem, 2024. gada ādas kopšanas līdzekļu tirgū dominēs mazgāšanas līdzekļi ar norādi “co-wash”. “Patērētāji meklē produktus, kas ļauj atteikties no dubultās tīrīšanas, bet spēj garantēt tādu pat rezultātu. Šie hibrīdie tīrīšanas produkti atbilst minimālisma principiem un prioritātei – ādas veselībai,” teikts ziņojumā.

Tā vietā, lai izmantotu divus dažādus tīrīšanas līdzekļus – vispirms uz eļļas bāzes un pēc tam ar formulu uz ūdens bāzes – jaunie hibrīdie tīrīšanas līdzekļi notīrīs visu un ar vienu soli.

Pārmērīgs pīlings

Ķīmiskie pīlingi (dēvēti arī par skābēm, piemēram, glikolskābe, salicilskābe) ir vieni no visu laiku “Google” pakalpojumā meklētākajiem ādas kopšanas produktiem. Ja gribas gludāku, gaišāku un starojošāku ādu, tad to priekšrocības nevar nonivelēt un tomēr – pārmērīgi lietojot skābes, ādas barjera var tikt apdraudēta, tas ir – paaugstināta ādas jutība un kairinājums. Šīs skābes bieži ir pievienotas tīrīšanas līdzekļos, serumos un maskās, tāpēc pat nepamanot, ar tām var pārdozēt. Papildus problēmas var rasties, ja šīs skābes tiek lietotas ar citām aktīvajām sastāvdaļām (retinoīdi, C vitamīns).

Akcentējot ādas barjeras veselības nozīmi, jaunākie produkti ir vērsti uz to, lai ādu nomierinātu un stiprinātu (ar keramīdiem, skvalānu). Pīlingi ir būtiski, bet tie ir jāizvēlas maigākā formā (sastāvā ir mandeļskābe vai fermenti) un jāveic tikai reizi nedēļā!

Dārgi ādas kopšanas produkti

Pateicoties tam, ka skaistumkopšanas tirgū ienāk demokrātiskāki zīmoli, kas tāpat piedāvā kvalitatīvus produktus, ir skaidrs, ka par iedarbīgu līdzekli nav jātērē 100 eiro. Faktiski, daudzi no dārgajiem līdzekļiem top turpat un ar tādām pat sastāvdaļām kā lētākie. Cenu par ādas kopšanas produktu biežāk nosaka iepakojuma un mārketinga izmaksas, nevis formula, atgādina izdevums “WWD”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!