Foto: Vida Press

Neraugoties uz kampaņām par tabakas kaitīgo ietekmi, modes skatēs cigaretes ir atguvušas savu elegances statusu, kļūstot par emancipētas sievietes raksturlielumu. Tās ir kļuvušas par jauno modes aksesuāru, kas papildina mafijas sievu noslēpumaino stilu un jūsmu par 2000. gadiem, tostarp slaveno bohēmas iemiesojumu un smēķētāju Keitu Mosu.

Modes tendences nāk un iet, un atgriežas. Tomēr cigarešu renesansi modē prognozēt un paredzēt nevarēja. Kā nekā šis ir laiks, kad veipošanas rīku saldenos aromātus pilsētu ielās jūt biežāk nekā visai dārgo klasisko cigarešu, kuru iepakojumus rotā dzelteni zobi un sapuvušas iekšas. 2024. gada sākumā, laikā, kad piesmēķēt vairs neviens nelūdz, dizaineri savu kolekciju (2024. gada rudenim/ziemai) skates ir aromatizējuši ar visparastāko cigarešu dūmiem.

Nevainīgais sākums – smēķēšana estētikas dēļ – var kļūt par ieradumu un atkarību, kas dziļi iesakņojas ikdienas dzīvē, atbrīvošanos no tās padarot arvien grūtāku. Sekas – viss, izņemot stilīgumu.

Zīmola "Christian Cowan" kolekcijā, kurā attēlotas bagātās mājsaimnieces, sievietēm starp pirkstiem gozējas cigaretes un arī pusizdzertas vīna glāzes. Tā esot kā norāde uz mafijas sievu estētiku un dzīvesveidu, kur vecie netikumi ir grūti izskaužami.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!