Foto: Vida Press

Zīmola "Marine Serre" 2024. gada rudens/ziemas kolekcijas skatē pārsteigums – tērpus demonstrējusi supermodele Keita Mosa. Tomēr skatītāju cerības sagruva, kad noskaidrojās, ka tā ir nevis Mosa, bet viņas dubultniece.

"Marine Serre" kolekcijā, tērpusies augumam piegulošās ādas biksēs, lielizmēra kreklā un ādas jakā, kas patiešām atgādināja bohēmiķes Keitas Mosas ikdienas stilu. Kad sieviete iznāca uz skatuves, skatītāji noticēja un no sajūsmas noelsās. Pārsteidza vien tas, ka šāda ranga modelei bija piešķirts nevis skati atklāt vai noslēgt (kā pirmajai vai pēdējai), bet gan gluži ikdienišķa secība skatē pa vidu.

Foto: Vida Press

Modele ir Denīze Ohnona, kura savu līdzību ar slavenību nenoliedz un sociālajos medijos ir ar lietotājvārdu @iamnotkatemoss jeb "Es neesmu Keita Mosa". Un šī nav bijusi pirmā reize, kas Ohnoa no Lankašīras ir ar savu identitāti apmānījusi modes pazinējus. 2023. gada decembrī, zīmola "Chanel" ikgadējā šova "Metiers d’Art" norises laikā Mančesterā, cilvēki bija pārliecināti, ka kādā no lielveikalu tīkla "Aldi" veikaliem redzējuši 50 gadīgo Mosu.

Ohnona līdzība ar modes ikonu izmanto savā labā. "Kad sāku strādāt par modeli, kautrējos un jutos kā krāpniece, kā "feikā" Mosa. Bet laika gaitā pieradu un sāku to uzskatīt par komplimentu – kurš gan negribētu tikt sajaukts ar Keitu Mosu? Viņa ir viena no pasaules ikoniskākajām sievietēm!" viņa stāstīja "Daily Mail" 2019. gadā.

"Kad cilvēki mani ierauga uz ielas, viņi ir sajūsmā, un lai gan atklāju, ka esmu sajaukta un neesmu Keita Mosa, viņi tik un tā vēlas uztaisīt selfiju," viņa tādējādi esot pamazām pārvarējusi kautrību un pārliecības trūkumu. Nesenā intervijā izdevumā "The Times" Ohnona atzinusi, ka pati sevi par modeli neuzskatot un kur nu vēl Keitas Mosas līmenī: "Tās ir pārāk lielas kurpes, kurās kāpt. Keita ir pasaulē ikoniskākā supermodele. Nav tā, ka es uzskatītu, ka esmu kā viņa – ne pat pēc miljons gadiem!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!