Foto: Shutterstock

Spogulīt, spogulīt! Zelta proporcija, zelta griezums jeb dievišķā proporcija ir matemātiska konstante, ko pielieto pat skaistuma izmērīšanā. Saskaņā ar šo koeficientu ir noteiktas slavenās sejas ar skaistākajām acīm.

Dievišķā proporcija ir attiecība starp diviem skaitļiem (aptuveni 1,618), un to var attiecināt pat uz cilvēku sejām un uz ceļu dvēselē – acīm. Izrādās, ka dievišķajiem noteikumiem atbilst vairums skaistāko slavenību.

Aktrise Andželīna Džolija tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām sievietēm pasaulē, lielākoties pateicoties tieši valdzinošajām acīm. Bez matemātiskajām proporcijām, viņai ir gandrīz mandeļformas acis zilā krāsā, un dekoratīvā kosmētika tiek pielietota tā, lai tās izskatītos šaurākas un galos vērstas uz augšu. Zinātniskajā skaistuma mērītājā "Pink Mirror" viņai piešķirti 9,1 no desmit skaistuma simetrijas punktiem jeb atributēta kā "ļoti skaista".

Aktrisei Emmai Stounai ir caururbjošs skatiens un zaļas acis, ko izceļ viņas rudie mati. Ar mazliet nokareniem plakstiņiem viņas mandeļu formas acis atbilst zelta proporcijai. Tās ir gan lielas, gan simetriskas, tātad – skaistas.

Modelei Adrianai Limai ir šauras, mandeļu formas acis ar nedaudz nokareniem plakstiņiem, kas ir satriecoši zilā krāsā. Zinātniskajā skaistuma mērītājā "Pink Mirror" viņai no desmit ir piešķirti 9,3 punkti, kas nozīmē – ārkārtīgs skaistums.

Viena no skaistākajām sievietēm, protams, ir bijusi aktrise Elizabete Teilore. Viņas acu krāsu nebija iespējams viennozīmīgi nosaukt; dažreiz to dēvēja par violetu, nevis zilu. Daži pat minējuši, ka viņa valkāja kontaktlēcas, lai mainītu acu krāsu. Tomēr ir uzskats, ka patiesībā viņas acis bija dziļi zilas un atbilstošā gaismā tās patiešām izskatījās violetas.

Modeles, kura pazīstama ar savu dabisko skaistumu, Džidži Hadidas zaļgani zilās acis izceļas uz ļoti simetriskās, ar 9,42 vērtējumu apstiprinātās, skaistās sejas.

Zināma kā viena no seksīgākajām sievietēm pasaulē, aktrise Megana Foksa ir vēl viena, kuras acu proporcijas atbilst zelta griezumam. Parasti viņas acis rotā smagnēja meikapa kārta un izteiksmīga lainera līnija, lai paspilgtinātu seksapīlas asociācijas. Matemātikas vērtējums ir 9,4 punkti – "ļoti skaista".

Kā daudzām citām slavenībām, kuru acu skaistums tiek slavēts, arī aktrisei Milai Kunisai ir mandeļu formas acis, ko viņa, izmantojot dekoratīvo kosmētiku, padara šaurākas un valdzinošākas.

Ļoti simetriska seja ir arī aktrisei, Bārbijas lomas atveidotājai Margotai Robijai. Viņas zilās acis tiek uzsvērtas ar miesas krāsas vai baltām ēnām, vai laineri, lai vizuāli tās padarītu lielākas.

Mazliet atšķirīgāka no citām zelta griezuma biedrēm ir aktrise Šarlīze Terona. Viņas skaistās acis ir ar nedaudz zemākiem acs iekšējiem kaktiņiem. Viņai tās ir zaļas, bet tonis un intensitāte mainās atkarībā no dekoratīvās kosmētikas lietojuma.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!