Jau atkal tev paslīdējusi kāja, un tu esi metusies pārmērībās. Tu jau zināji, ka tā tas būs. Vienīgā problēma, ka tev taču jāiet uz darbu, vēl sliktāk, pusdienās tu esi ielūgta pie vīra radiem. Ko darīt, lai putnu biedēkļa ģīmi pārvērstu valdzinošā princeses sejā? Ideālu izskatu šādā situācijā, iespējams, neizdosies panākt, taču uzlabot to var.
Tātad, kā panākt, lai āda izskatītos tīra un svaiga, bet acis mirdzošas arī pēc ilgākas uzdzīves?

Nevaru solīt tev brīnumus, taču atgādināšu, ka arī supermodeļu dzīvesveids nebūt nav no veselīgākajiem. Galvenais ir zināt savas robežas - nekādas grima kārtas nespēs noslēpt trīs dienu ilgas žūpošanas sekas uz sejas. Tomēr dažus izskata trūkumus iespējams padarīt neuzkrītošākus.

Ja tu esi iegāzusies gultā, nenoņemot kosmētiku... sāksim ar to, labi? Tā gadās. Nekādas morāles lasīšanas nebūs.

  • Kamēr tu no rīta gatavojies iet vannā vai dušā, uzliec ādu atdzīvinošu sejas masku. Līdz brīdim, kad vanna būs sagatavota, maska savu darbu jau būs padarījusi. Mazgājoties vannā vai dušā, noskalo to. Tas sākumam.
  • Ja šī problēma tavā dzīvē pa laikam atkārtojas, iegādājies kādu iedarbīgāku līdzekli, piemēram, "Wu Morning Mask" (attēlā). Uzklāj uz sejas divas šīs mentola maskas piciņas, atstāj uz divām minūtēm un pēc tam noskalo. Šī maska šķiet kā ledus gabals uz sejas, acis tev tūlīt sāks asarot, bet, kad maska būs noskalota, seja būs rožaina un svaiga kā mazam sivēnam. Gandrīz vai īsts brīnums!
  • Vēl viens teicams produkts ir YSL "Instant Firming Gel". To gan pēc uzklāšanas neskalo nost. Ierīvē pārpalikumu sejā un tūlīt uzklāj kosmētiku. Tā ir kā aizsargkārtiņa sejai vai sejas masāža, kad tā ir visnepieciešamākā.
  • Ja tev laika pietiek tikai lai nomazgātu seju, zem sejas krēma uzklāj kādu mitrinošu masku (vai arī uzklāj to krēma vietā). Tici man, tavai ādai šādos brīžos nepieciešams ūdens, un vairāku litru izdzeršana tev tūlīt nepalīdzēs.
  • Ja tev uz sejas uzmetusies šausmīga paskata pumpa un tu to vari veiksmīgi noslēpt, tad dari to. Bet, ja tu tomēr esi nolēmusi to izspiest, vispirms sasildi ādu ap izsitumu ar siltu un mitru flaneļa drānu un pēc tam izspied pūtīti, pieliekot iespējami mazāku spēku. Necenties izspiest no pūtītes pēdējo sulu, bet uzklāj uz tās dziļi attīrošo masku, lai izvilktu no ādas infekciju. Tas mazinās apsārtumu un pietūkumu, kā arī ievērojami atvieglos brūces noslēpšanu. Tādējādi tu apturēsi arī brūces sulošanos, kuras dēļ ir praktiski neiespējami apslēpt rētu.
  • Maisiņi zem acīm? Izmanto tējas maisiņus. Tējas maisiņu labvēlīgā iedarbība nebūt nav vecu sievu pasakas. Tējas stiprums palīdzēs mazināt uztūkumu ap acīm. Tāpat labi palīdz arī aukstas karotes... un kārtīga izgulēšanās! Ja lieta ir ļoti nopietna, vari likt lietā veco triku un uzklāt ap acīm nedaudz prethemoroīdu krēma. Atstāj to uz 10 minūtēm un pēc tam noņem pārpalikumu. Šis ir viens no vecākajiem kosmētiķu trikiem, jo ir ļoti iedarbīgs. Bet lietot tikai galējās avārijas situācijās.
  • Šodien - jo mazāk kosmētikas, jo labāk. Nekas neizskatās tik atbaidoši kā sagurusi āda, uz kuras uzklāts biezs grima slānis. Ja tu esi pārgurusi un iztrakojusies ballītē, tavai ādai akūti nepieciešams ūdens. Dienas gaitā tava āda sāks uzsūkt mitrumu no kosmētikas, atstājot no tās vienīgi pigmentu. Tāpēc grims sāks izskatīties saplaisājis. Un, jo sliktāk tu jutīsies, jo ātrāk tas notiks. Ir daži ādas kopšanas noslēpumi, kas tev palīdzēs mazināt šo efektu.
  • Izvēlies vieglu tonālo pamatkrēmu un klāj to kārtās, lai varētu kontrolēt, cik biezi tas uzklājies un kur tas vēl nepieciešams. Vai man vēl jāatgādina, ka krēmam jābūt pieskaņotam sejas tonim? Ar tonālo krēmu vasaras iedeguma krāsā tik un tā nevienu neapmuļķosi.
  • Krēms sejas defektu noslēpšanai izvirza dilemmu. Dažkārt tas visu padara tikai vēl ļaunāku. Tev būs jāliek lietā pašai sava (mazliet traucētā) spriestspēja. Tavā vietā, ja man būtu tik aktīva sabiedriskā dzīve kā tev, es to izmantotu kā pēdējo glābšanas salmiņu. Defektu noslēpšanas krēms arī jāuzklāj kā pēdējais. Un, ja tu sāc jautāt sev, vai nav jau par daudz, tad noteikti arī ir par daudz. Atceries, jo tumšāki loki zem acīm, jo tumšākam jābūt arī slēpjošajam krēmam. Balts krēms uz melniem lokiem izskatās vienkārši pelēks.
  • Izvairies no matētiem kosmētikas līdzekļiem. Atstāj ādai vieglu spīdumu un, ja tomēr jālieto pūderis, uzklāj to tikai uz pašām taukainākajām vietām.
  • Mazliet spīdīgs acu ēnu pamattonis padarīs acis mirdzošākas un palīdzēs noslēpt noguruma pēdas. Taču nekrīti galējībā - acis, kas izskatās kā prožektori, bija piemērotas vakar, bet šodien vairs nebūs īsti vietā.
  • Nepārspīlē ar acu kontūrām. Apakšējo plakstiņu apvelc tikai līdz pusei, bet augšējam kontūru varbūt vispār nevelc. Taču tu savas acis noteikti pazīsti vislabāk, ir cilvēki, kam papildu akcenti tieši palīdz.
  • Rūžu centies uzklāt vairāk sejas priekšējā daļā. Iespējams, ka tava seja izskatās nedaudz iekritusi, tāpēc rūžs tai liks izskatīties svaigākai un veselīgākai. Un nelieto brūnos toņus. Šodien tev nepieciešams nedaudz krāsainības. Tici man.
  • Lūpām jābūt īpaši mirdzošām un caurspīdīgām, bet ar toni. Košas lūpas var ievērojami uzlabot tavas sejas izskatu grūtā dienā. Ja tev nav caurspīdīgas, košas lūpukrāsas, izgatavo tādu pati. Uzklāj uz lūpām vazelīnu vai lūpu balzamu un pēc tam uzkrāso lūpas ar savu ierasto lūpu krāsu.

Nu, draudzenes, ceru, ka tas jums ir palīdzējis. Cerams, ka tagad esat gatavas rādīties pasaulei acīs. Tikai nevajag mesties jaunā uzdzīvē jau šovakar!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!