Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja arī Tu esi no tām, kas ādas tipa, laika trūkuma, veselības vai citu apstākļu dēļ nevēlas stundām ilgi gulšņāt saulītē vai solārijā, tad iespējams, šis ir Tavs risinājums efektīgi "nosauļotai" ādai priekš kāzām, izlaiduma, dzimšanas dienas ballītes vai vienkārši savam priekam.

Runa nav par paštonējošiem krēmiem, bet par tā saucamo "Airbrush" pašiedeguma procedūru, kuru katrs latviešu valodā dēvē savādāk. Tautas valodā to mēdz dēvēt par "appūšamo" iedegumu, citur var novērot terminu:
momentālā iedeguma apsmidzināšanas sistēma
.

Lai nu kā, procedūru piedāvā vairāki skaistumkopšanas saloni, un tā ir spēcīga alternatīva solārijam, jo rezultāts ir acumirklīgs bronzas iedegums bez kaitniecības ādai. Vilinoši, vai ne?

Čiks un gatavs

Labu priekšnojautu vadīta, nolēmu šo procesu izmēģināt arī pati. Tie ir 15 lati un 5 minūtes, kuru laikā  ieguvu iedeguma toni pēc savas izvēles. Devu priekšroku vidējas intensitātes iedegumam, bet tas ir plašs jēdziens, jo tiek piedāvāti dažādi toņi. Iedeguma noturība - maksimāli 10 dienas. Manā gadījumā tās bija 7-8 dienas.

Pati procedūras būtība ir vienkārša un ātra. Parasti to veic, klientei esot apakšveļā vai bez krūštura, lai nepaliktu nodevīgas svītras, bet var arī izģērbties pilnībā pēc izvēles. Atbrīvojusies no liekajām drēbēm, ar mazu satraukumu par rezultātu devos tālāk pie plēvveida noklātas sienas. Tur dažu nieka minūšu laikā ar īpašas pistolītes palīdzību mani apsmidzināja ar minēto iedeguma losjonu.

Momentālais iedegums - nekaitīgs ādai

Kā man pastāstīja salona pāstāve, losjons ir radīts uz dabiskas bāzes un apstiprināts kā nekaitīgs ādai un viegli nomazgājams no apģērba, ja nu gadījumā rodas kāda saskare pirms nožūšanas. Man gan liekas, ka labāk neizaicināt šo apstākli un neriskēt ar gaišu vai sev dārgu veļas komplektu, lai gan teorētiski losjonam no tā pilnībā jānomazgājas, kā tas notika arī manā gadījumā. Bet tāda jūtīga vieta kā acis procesa laikā tiek pasargātas ar gumijas brillītēm. Uzreiz teikšu, ka pleķi no tām nepaliek, jo seja tiek appūsta rūpīgi, paceļot šī mini izstrādājuma gumijas sānos vajadzīgajā brīdī, tā kā ar "pandas acīm" jāstaigā nebūs.

Pēc procedūras jānožāvējas apmēram 5 minūtes un var doties uz mājām jau bronzas cilvēciņa paskatā!

Izbaudot šo acumirklīgo iedegumu, varu padalīties dažos ieteikumos, kuri radušies no novērojumiem uz pašas ādas.

1. Ja vēlies izmantot procedūru speciāli kādam pasākumam, es ieteiktu toni izmēģināt jau mēnesi pirms tam. Nereti meitenēm tas iznāk par tumšu, jo tonis turpina attīstīties vēl pāris stundas pēc appūšanas. Esmu dzirdējusi viedokļus, ka mazliet pleķaina vai netīra āda izskatās tieši tad, ja pārspīlē ar iedeguma toni vai neļauj ķermenim kārtīgi nožūt. Jebkurā gadījumā - ļoti tumšs iedegums ir gaumes lieta. Bet šaubu gadījumā labāk sākt ar gaišāku toni, lai izvairītos no spoguļa un radinieku šokēšanas.

2. Ja lasot par šo procedūru, domās uzaust arī bažas par veikalos nopērkamajiem pašiedeguma krēmiem, kuri nereti liek vilties un atstāj brūnus plankumus, man gribētos iedrošināt, ka šis ilgnoturīgais, izsmidzināmais losjons krietni atšķiras no daļas mājas apstākļos lietojamiem pašiedeguma losjoniem, kuri ir īpaši jāpiemeklē pēc kvalitātes. Man nekādi plankumi neradās arī pēc pāris dienām, kad iedeguma tonis sāka mazināties.

3. Jāpiebilst - izpildījums dažādos salonos varētu atšķirties, atkarībā no izsmidzināmā losjona kvalitātes. Ja to dara ar rokas pistolīti, arī meistaram jābūt ļoti rūpīgam. Atslēgas vārds - vienmērīga losjona uzklāšana. Dažos salonos tiek izmantota automātiskā izsmidzināmā sistēma, kas notiek slēgtā kabīnē un tur viss vairāk atkarīgs no Tavas izgrozīšanās mākslas, lai losjons skartu atkailinātās vietas. Svarīgākais - sekot līdzi meistara instrukcijām un vēlākiem ieteikumiem, piemēram, neaizrauties ar švammītes lietošanu dušā.

4. Atceries, ka nožūšana prasa pāris minūtes, un arī neilgi pēc tās jābūt piesardzīgai. Šī iemesla pēc uz procedūru citi un arī es iesaku doties ar tumšām drēbēm, jo uz apmatojuma augšanas vietām var palikt mikroskopiski toņa pilieni. Ja drēbes tomēr sasmērējas, tās var vienkārši izmazgāt ar ūdeni un mazliet veļas pulvera. Taču tas nozīmē, ka pēc procedūras nav ieteicams jau tuvākajā laikā vilkt izejamo apģērbu.

5. Vairāku procedūru kontekstā (vaksācija, pedikīrs, pīlings, intensīvās maskas), šo veic kā pēdējo. Runājot tieši par vaksāciju, speciālisti iesaka nogaidīt vismaz 1-3 dienas.

6. Vislabāk appūsties divas dienas pirms gaidāmā pasākuma, pirms tam veicot ķermeņa pīlingu, lai rezultāts būtu vienmērīgs. Savukārt tās divas dienas nepieciešamas, lai iedegums paspētu "nosēsties" un arī mazliet nomazgāties, radot dabiskāku efektu.

7. Pēc dažām dienām iedegums pakāpeniski mazinās, atkarībā no ādas tipa; tā, cik intensīvi dodies dušā, svīsti un tamlīdzīgi. Iedeguma izzušana notiek samērā pakāpeniski, tomēr vēlāk šur tur ādas krociņās var gadīties novērot pavisam mazus punktiņus no iedeguma losjona, bet tie ir gandrīz nemanāmi.

Kopumā iespaidi ir labi, ja nepieciešams efektīgi uzprišināties uz kādu svarīgu pasākumu, ar nosacījumu, ja izdodas izvēlēties pareizo toni un veic procedūru apmēram divas dienas iepriekš.

Savukārt ikdienai tomēr dodu priekšroku ādas tonim, par kādu ir parūpējusies māte daba, saule saprātīgās devās un jāatzīst, arī kāds labs pašiedeguma krēms pēc vajadzības! Tā teikt, katram savas metodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!