Foto: AP/Scanpix
Bieži dzirdam vai pašas žēlojamies, ka neesam fotogēniskas, pamanot savā virzienā vērstu objektīvu, sākam šķobīties un vēcināties ar rokām, bet pēc tam žēlojamies, ka bildes kārtējo reizi nav izdevušās un bezcerīgi nopūšamies, ka neesam taču nekādas modeles.

Protams, dažām jaunām meitenēm fotografēšanās ir darbs, tātad - mērķtiecīgi apgūtu iemaņu kopums plus dabas dotumi. Tas, kas vienam darbs, citam var kļūt par hobiju vai vienkārši par vēl vienu prasmi, kas palīdz dzīvot jautrāk un interesantāk. Pietiek apgūt dažus vienkāršus noteikumus, lai tava nākamā fotosesija būtu iemesls priekam, nevis mulsumam.

Zelta likums, kas jāzina katram, kas vēlas fotogrāfijās izskatīties labi: apģērbs nedrīkst tevi "pārtrumpot". Koši sarkans džemperītis ļauj izcelties ballītē un piesaistīt uzmanību, bet fotogrāfijā tas izskatīsies pārāk uzmācīgi. Jāseko, lai apģērbs harmoniski izceltu skaistāko tevī un nemanāmi slēptu iespējamos trūkumus.

Smaida maģija

Šobrīd galvenā tendence pasaules foto modē ir dabiskums. Modes pazinēji jau sen viens otru nefotografē sastingušās pozās kā tādas marmora skulptūras blakus ūdenskritumam, pilij vai skaistam kokam parkā.

Lai fotogrāfija izdotos sirsnīgāka, domā nevis par to, cik ideāls, bet gan patīkams un dabisks būs tavs smaids. Iedomājies, ka kamera ir cilvēks, kas tev ļoti patīk, un viņš tikko ienācis istabā. Tas palīdzēs radīt atvērtu acu un patiesa smaida efektu. Visdrīzāk, zemapzinīgi tu jau tā arī dari, tev tikai nepieciešams iemācīties to atveidot pēc vajadzības. Trenējies pie spoguļa!

Speciālisti iesaka izdomāt, kādas emocijas vēlies paust, un „ieiet tēlā". Lai izdotos žilbinošs smaids, novērsies no fotogrāfa, noskaņojies un tieši fotografēšanas mirklī pagriezies ar smaidu sejā.

Noderīgi padomi

* Blūzīte krūšu daļā nedrīkst būt pārāk šaura, citādi tā vizuāli samazinās krūtis.

* Žaketes un jaciņas ar plecu polsteriem parasti ir neveiksmīga izvēle, tāpat arī šauras bikses: šādā apģērbā jutīsies sasaistīta.

* Garš džemperis, raupja adījuma jaka vai bieza žakete rada papildu apjomu un ziemīgu noskaņu.

* Bikses un svārki ar pazeminātu jostas  vietu „lauž" siluetu un kājas izskatās īsākas.

* Tērps, kura audumā ir sīkas svītriņas vai cits „aktīvs" raksts arī nav ieteicamākais variants. Uzmanīgi jāizvērtē grezni svētku tērpi, kuros ir spalvu rotājumi, spīguļi un kristāli - tie ne vienmēr rada vēlamo efektu fotogrāfijās, lai gan dzīvē izskatās visnotaļ krāšņi.

* Apavi ar platformas zoli radīs smagnējāku tēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!