Foto: Privātais arhīvs
Britu dizainers Šons Mailzs piedāvā neparastus un visnotaļ ekskluzīvus mobilos tālruņus, kas veidoti no veciem "Nokia" un LG aparātiem apvienojumā ar "Christian Louboutin" augstpapēžu kurpēm, klasiskiem vīriešu apaviem vai "Nike" krosenēm.

Kā vēsta izdevums "The Daily Mail", dizaina projekta mērķis ir ne tikai radīt skatienus piesaistošus un oriģinālus mobilos tālruņus, bet arī pastāstīt sabiedrībai, ka vecām ierīcēm var dot otru dzīvi tā vietā, lai tās vienkārši izmestu atkritumos.

Mailzs savus tālruņus nodēvējis vecmodīgajā vārdā par "Walkie Talkies" - katrs no tiem ir darināts no veca tālruņa un smalka apava, kura zolē iestrādāts aparāts ar visu tastatūru. Tātad to īpašniekiem ir iespēja pārsteigt apkārtējos, pie auss pieliekot kurpi.

Turklāt neparastā dizaina tālruņi maksā visai dārgi  - aptuveni  250 latus.

Dizainers Šons Mailzs, skaidrojot savu ieceri, sacīja: "Mans mērķis bija izdomāt tālruņus, kas pārsteigtu cilvēkus, tai pat laikā dodot tiem jaunu dzīvi - tieši par to ir runa, ja vecas lietas pārstrādā par augstākas kvalitātes produktiem."

"Cerēju, ka pārveidojot vecos tālruņus par "Walkie Talkies", es likšu cilvēkiem pasmaidīt vai pasmieties, tāpat arī radīšu lietas, kas atkal ieiet apritē kā derīgas. Esmu izmēģinājis savus darinājumus, dodoties uz tikšanos uz draugiem, un vienmēr rodas tēma sarunai, pat ja es tālruni nemaz neizmantoju!"

Šons sola, ka viņa projektā ar laiku būs pieejami ne tikai kurpes formas tālruņi - nākamās rindā uz jaunu dzīvi ir sieviešu rokassomiņas (lai sievietes mūžīgi nemeklētu tālruņus somā, tālrunis tiks integrēts pašā somā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!