Foto: stock.xchng
Nagu graušana ir viens no nepatīkamākajiem nelāgajiem paradumiem, kas visbiežāk raksturīgs bērniem, tomēr nereti no tā cieš arī pieaugušie. Ja arī tu vairākkārt neveiksmīgi esi centusies no šī paraduma atbrīvoties, ņem vērā, ka tā rezultātā tiek ne tikai pasliktināts tavs kopējais vizuālais tēls, bet arī mutē nonāk dažādi mikrobi, un, regulāri deformējot nagu formu, tos padari krietni uzņēmīgākus pret dažādām sēnītēm.

Turpinājuma izdevuma "Women Tribe" apkopotie ieteikumi, kā ar šo nelāgo paradumu cīnīties, noskaidrojot arī tā iemeslus.

Nagu apgriešana

Tiklīdz tavi nagi izaug garāki par pirksta spilventiņu, var rasties vēlme tos košļāt. Lai no tā izvairītos, uzturi vienādu nagu garumu, kā arī apmeklē manikīra speciālistu, kas mudinās tevi saglabāt jauniegūto formu un krāsojumu, nesabojājot to.

Stresa mazināšana

Visbiežākais nagu graušanas cēlonis ir pārmērīgs stress vai depresija. Lai ar to cīnītos, centies savā ikdienā ieviest citas atslābināšanās tehnikas, kā arī izmanto savu gribasspēku brīžos, kad juti nervozitāti!

Košļājamās gumijas izvēlēšanās

Ja jūti regulāru vajadzību ar kaut ko nodarbināt savu muti, izvēlies košļājamo gumiju! Tādējādi tev būs, ko darīt, bet nagi atradīsies drošībā.

Nagu lakošana

Nav noslēpums, ka glīti nagi ir sievietes rota, un svaigo krāsojumu nereti uzmanām teju vai ar ērgļa aci. Tādēļ, lai atbrīvotos no vēlmes nagus grauzt, regulāri uzturi tos lakotus un koptus!

Etiķa uzklāšana pirkstiem

Lai atbrīvotos no ieraduma savus pirkstus bāzt mutē, pamērcē tos vieglā etiķa ūdenī! Nepatīkamā garša saglabāsies uz taviem pirkstiem, un pēc pirmās pieredzes, izjūtot arī tā garšu, to vairs nevēlēsies atkārtot.

Psihiatra apmeklēšana

Nagu graušanu izraisa psiholoģiskas dabas problēmas, kas, iespējams liecina par kādu neatrisinātu iekšēju konfliktu vai citām garīgām likstām. Tādējādi nagu graušana ir vien to sekas, ko atrisināsi, atrodot īsto cēloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!