Kaktusi ir vieni no pateicīgākajiem augiem, kam nav nepieciešama pārlieku uzcītīga kopšana un regulāra laistīšana. Bet ko teiksiet par tādiem kaktusiem, kurus vispār nav jālaista?

Telekompānijas "AXN" radošie gari kādā no savām reklāmas kampaņām izmantojuši datorgrafiku, kurā attēlots no īstiem kaktusiem veidots dīvāns. Adatainās, "mīkstās" mēbeles analogu papildina sauklis "Atslābinies, ja vari" ("Relax if You Can"). Idejas autori uzskata, ka šāds neparasts veidojums televīzijai piesaistīs "adrenalīna" kinožanra - asa sižeta vai šausmu filmu cienītājus.

Bet kā ir ar īstām mēbelēm un mājlietām, kas vizuāli atgādina zaļos un adatainos sukulentus? Par to - šīs dienas apskatā!

Pavisam īsta kaktusbumbu sofa

Atšķirībā no TV reklāmistu kaktusdīvāna, šī sofa ir pavisam reāla - itāļu dizaineris Mauricio Galante radījis visnotaļ autentisku, bet absolūti nekaitīgu un ērtu adataino augu "dobīti" - atpūtas sofu "Canape Cactus".

Kaktuss kā rāpšanās trenažieris mincīšiem

Šķietami adatainas mēbeles atrodamas arī zooveikalos. Piemēram, "Hollywood Kitty" aicina kaķu saimniekus iepriecināt savus pūkaiņus ar ērtu kaktusa koku ("Cozy cactus cat tree"). Lai atturētu kaķus no nagu asināšanas mēbelēs, pret sienām un paklājiem, īpašajam kaķu kokam ir speciāls pārklājums. Izturīgais "auga" karkass vienlaicīgi spēj noturēt līdz pat septiņiem vidējas svara kategorijas lietotājiem.

Interesanti kaktusa formas krēsli

Foto: Publicitātes foto

Arī dizainere Valentīna Gleza Volersa domājusi par to, kā interjerā ienest kaut nelielu daļu dzīvās dabas. Meksikāņu mākslinieces radīto krēslu atzveltnes veidotas labi sazēlušas opuncijas formā, turklāt Volersa nav piemirsusi arī par adatiņām.

Cits veids, kā uzsēsties kaktusam

Foto: Publicitātes foto

Ņujorkietis Degers Sengizs ne reizi vien mēģinājis kombinēt krēslus ar dzīviem augiem. Ekskluzīvā kaktusa dizaina krēsls, kas pieejams vien dažos eksemplāros, ir sava veida hibrīds, kurā apvienots stikla krēsls un pavisam īsts kaktuss. Sēdekļa pacēlums ļauj ērti kopt telpaugu, neizjaucot konstrukciju.

Es pakaru mēteli uz kaktusa adatas...

Foto: Publicitātes foto

Kaktusa pateicīgo formu labprāt izmanto arī drēbju pakaramo ražotāji. Dažādos interneta veikalos, arī "Amazon" ir atrodami gan metāla, gan plastikāta drēbju pakaramie "kaktusi", daži no tiem izskatās kā īsti adatainie sukulenti, daži ir kā futūristiski dzīvā "prototipa" tālie radinieki.

Tuksneša noskaņa mājās

Foto: Publicitātes foto

Dizaineru biroja "Slamp" radītā kaktusu kolekcija interjeram ne tikai piešķirs noslēpumainu tuksneša atmosfēru, bet arī veiks lieti noderīgu funkciju, proti, izgaismos telpu.

Elektriskā oāze

Foto: Publicitātes foto

Strāvas sadalītājs, tautā mīļi dēvēts par "zaglīti", "Power Cactus" mājās vienmēr noderēs. Praktiskās ierīces radītāji, "Manifacttura & Design" dizaineri ir pārliecināti, ka, lai atdzīvinātu mājokli, nepieciešamas košas un dzīvespriecīgas ierīces.

Vīna statīvs - noderīgi un dekoratīvi

"Klineworks" vīna pudeļu statīvs vizuāli ir pavisam pieticīgs kaktuss. Lai akcenti būtu interesanti, tiem ne vienmēr jābūt etniski košiem un spilgtiem. Atrasts: Etsy.

Autentiskas formas, neparasts izpildījums - kafijas galdiņš

"Studio Swine" dizaineru veidotās kolekcijas "Sao Paulo" kafijas galdiņš pārliecinoši un stabili turas uz "adatainām" kājām. Katrs no četriem sudraba "kaktusiem" ir precīza kopija reāliem augiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!