Foto: Publicitātes foto
Pēdējā laikā interjerā par jaunu modes tendenci kļuvusi pelēkā krāsa, kas no līderu pozīcijām diezgan pārliecinoši izstūmusi tik iecienīto kanēļbrūno, bēšo un ziloņkaula toni. Tēlaini izsakoties, pelēkā krāsa mājās ir kā mazā melnā kokteiļkleita sievietei, tā ir universāla un ļoti pateicīga. Tiem, kas seko interjera modei, mājoklī noteikti ir jāievieš arī pelēkie toņi, iesaka dizaina portāls "Novate".

Pelēkā krāsa ir ideāls hameleons, tā piestāv jebkurai istabai, jebkurai noskaņai un jebkuram iekārtojumam. Psihologi pelēko krāsu uzskata par miera un līdzsvara krāsu. Tā ir mierīga, prakstiska, vienkārša un uzticama.

Pelēkā krāsa piestāv jebkuram stilam - no klasikas līdz mūsdienām. Blakus pelēkajam dzīvespriecīgās krāsas - rozā, gaiši zilā, violetā un citrondzeltenā - kļūst vēl košākas un pamanāmākas.

Patiesībā šī krāsa ir samērā sarežģīta, bet apvienojumā ar rozā, zilajiem, lillā un zaļajiem toņiem, tā palīdz radīt elegantu un enerģisku atmosfēru. Dažas pelēkās nokrāsas atsauc atmiņā senas Eiropas pilis, liekot domāt par izturību un ilgmūžību. Daži toņi asociējas ar daudz mūsdienīgākām lietām un procesiem, proti, dažādiem augsto tehnoloģiju "brīnumiem". Pelēkās, zaļās un zilās krāsas kombinācija atgādina jūru, savukārt siltu noskaņu var iegūt, pelēkajai krāsai pievienojot rozā un bēškrāsu.

Pelēkās krāsas diapazons ir no baltās līdz melnajai krāsai, tā sader ar jebkuru krāsu un toni, turklāt ļauj daudz brīvāk improvizēt un kombinēt. Izvēloties pelēko kā sienu pamatkrāsu, noteikti jāpārdomā, kādu atmosfēru nepieciešams radīt. Viegli matētas, gaiši pelēkas sienas radīs maigāku noskaņu, tādēļ derēs guļamistabai, viesistabai vai zēna istabai. Glancēts spīdums labāk piestāvēs biroja vai virtuves noformēšanai.

Tumšie, silti pelēkie toņi var tikt izmantoti bibliotēkai vai guļamistabai, savukārt spīdīgas, ogļpelēkas sienas ir elegantākas un vizuāli komplicētākas, tādas var būt ēdamistabas vai viesistabas sienas.

Šī ir tiešām ideāla krāsa. Toņi variējas no neuzkrītošas elegaces līdz neparasti piesātinātai un noslēpumainai. Gaiši pelēkie toņi ir sievišķīgāki, savukārt stiprai vīrišķībai piedien tumšie toņi. Lai iegūtu sarežģītāku un daudzslāņaināku efektu, pietiek vien sakombinēt dažus pelēkos toņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!