Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijā tapušais ekskluzīvā bērnu apģērba zīmols "Lazy Francis" nule prezentēja plašākai sabiedrībai savu jaunāko elegantā un unikālā dizaina apģērbu kolekciju, vienlaikus atklājot savu pirmo veikalu darbnīcu, portālu "Delfi" informē zīmola pārstāvji.

Kā pastāstīja idejas līdzautore un veikala darbnīcas īpašniece Olga Krūze, tad zīmola tērpi ir roku darbs un tie šūti tikai no Eiropas valstīs ražotiem materiāliem, kas garantē to augstvērtīgumu un kvalitāti. Elegantā un unikālā dizaina apģērbs ir domāts divus līdz desmit gadus jaunām modes dāmām.

Atklāšanas pasākumā, kurā piedalījās arī sabiedrībā pazīstamas dāmas ar savām atvasītēm, tika demonstrēta aktuālā "Lazy Francis" apģērbu kolekcija. Jaunajām modes dāmām bija iespēja iejusties modeļu ādā un piedalīties modes skatē vai arī izmēģināt spēkus apģērba dizainā radošajā darbnīcā.

"Šī ideja man prātā bija jau vairākus gadus, taču reāli pie šā zīmola izveides un kolekcijas izstrādes ķēros pirms pusgada. Viens no galvenajiem uzdevumiem bija atrast materiālus, kas ir skaisti, kvalitatīvi un vienlaikus draudzīgi māmiņām. Noteikti katra māmiņa zina, cik sarežģīta var būt augstvērtīgu audumu kopšana, tādēļ, darinot "Lazy Francis" apģērbu, esam atklājuši vairākus auduma apstrādes veidus, kas ļauj visus tērpus mazgāt rokām un veļasmašīnā," skaidroja Krūze.

Krūze arī atgādināja, ka aptuveni līdz septiņu gadu vecumam bērni lielā mērā apkārtējo pasauli izzina caur pieskārieniem, kādēļ ir viņiem ir svarīgi sajūtas, ko rada saskare ar apģērbu.

"Mēs labi zinām, ka skaists vai augstvērtīgs vilnas audums vēl nenozīmē patīkamu saskari ar ādu, kas bērniem ir ļoti svarīgi. Tādēļ esam strādājuši pie tā, lai skaistumu un eleganci padarītu ērtu un patīkamu," uzsvēra Krūze.

Pašlaik "Lazy Francis" dizaineri un apģērbu konstruktore jau strādā pie nākamās 2014.gada rudens/ziemas kolekcijas. Krūze plāno tās radīšanā piesaistīt arī citus Latvijā zināmus māksliniekus un dizainerus.

"Šā zīmola idejas pamatā ir arī mērķis uzsākt "Lazy Francis" apģērba eksportu, ko noteikti vēlamies sākt jau no nākamā gada. Pašlaik aktīvi tiek strādāts ar potenciālajiem sadarbības partneriem Krievijā, Lielbritānijā un Apvienotajos Arābu Emirātos – šajos tirgos noteikti ir šādu oriģinālu nišas produktu potenciāls. Mans personīgais mērķis divu gadu laikā ir tikt arī "Harrods" plauktos," atklāja Krūze.

Zīmols un uzņēmums "Lazy Francis" izveidots 2013.gada aprīlī, viena no idejas līdzautorēm un virzītājam ir Olga Krūze. "Lazy Francis" ir Lielbritānijas un Īrijas Nacionālās bērnu apģērba ražotāju asociācijas biedrs. Veikals darbnīca Rīgā, Miera ielā 19, ir pirmā šā zīmola tirdzniecības vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!